Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Átnyújtották a szakképzettségről szóló tanúsítványokat

2018.06.15.

A szakképzettségről szóló tanúsítványok átadásával sikeresen véget ért az ismert munkáltatónál foglalkoztatottak elméleti-gyakorlati képzése A fiatalok foglalkoztatásának ösztönzése elnevezésű projekt keretében, amelyet a németországi GIZ Nemzetközi Együttműködési Ügynökség, a belgrádi Academia Educativa Felnőttképzési és Oktatási Intézmény valósított meg Szabadka Város együttműködésével. A szakmai képzés keretében 160 különböző szakmájú fiatal kapott tanúsítványt, amelyeket a helyi munkaerőpiacon hiányszakmaként tartanak számon.

11934_1.jpg

A tanúsítványok ünnepi átadása alkalmából az új Városházán Bogdan Laban polgármester elmondta, hogy A fiatalok foglalkoztatásának ösztönzése elnevezésű projekt célja támogatást nyújtani a 15 és 35 év közötti fiataloknak a kedvezőbb munkaerőpiaci helyzet eléréséhez, továbbá, hogy felismerjék, megteremtsék és kiaknázzák a foglalkoztatással és önfoglalkoztatással kapcsolatos lehetőségeket.

– A projekt a német Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Minisztérium védnökségével zajlik. A partnerek együttes tevékenységével jött létre a fiatalok foglalkoztatására irányuló kezdeményezés, amely hozzájárult a különböző kulcsszereplők helyi párbeszédjének fejlődéséhez a köz-, gazdasági és civil szférában tevékenykedő intézmények jobb koordinációja és együttműködése révén – emelte ki Laban polgármester.

11934_2.jpg

Hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatási politikának a fiatalok szükségletein alapuló meglevő intézkedései és az újonnan kidolgozott intézkedések fejlesztése, a különböző tevékenységek és a projekt eredményei hozzájárultak a fiatalok foglalkoztatásához, a helyi közösségbe való tevékeny bekapcsolódásukhoz, majd azt kívánta, hogy a végzett hallgatók mielőbb munkaszerződést kapjanak a szabadkai munkáltatóknál.

Žaklina Bogavac, az Academia Educativa igazgatója és Verica Grgurović, a központ szabadkai munkatársa rövid beszédben mondtak köszönetet Bogdan Laban polgármesternek, amiért Szabadka Város partnerként vett részt a projekt megvalósításában.

11934_3.jpg

Bogavac igazgató úgy vélte, hogy a mai esemény a legjobb bizonyíték arra, hogy a sikeres együttműködés kulcsfontosságú egy átfogó és integrált foglalkoztatás-ösztönzési elképzelés megvalósításában a fiatalok foglalkoztathatósága érdekében, s hogy az ilyen jellegű projektek felbecsülhetetlen jelentőségűek a fiatalok számára, gazdasági erősödésük és integrálódásuk szempontjából.

11934_4.jpg

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop