Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Víz a fenntartható fejlődésért és a szabadkai Vízművek nyílt napja

2018.06.04.

A fenntartható fejlődés európai hete és a környezetvédelmi világnap alkalmából a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat Szabadka Város Képviselő-testületének védnökségével konferenciát rendezett Víz a fenntartható fejlődésért címmel és megszervezte a szabadkai Vízművek nyílt napját. A Városháza Dísztermében ma megtartották a Víz a fenntartható fejlődésért című konferenciát, kedden, 2018. június 5-én pedig minden érdeklődő polgár három időpont közül választva (8.00, 10.00 és 12.00 óra) meglátogathatja a központi városi vízellátási rendszert, az I-es számú vízkivételi művet, illetve Szabadka Város szennyvíztisztító berendezését.

11894_1.jpg

Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke a Városháza Dísztermében tartott beszédében kiemelte, hogy Szabadka Város és a Vízművek és Csatornázási KKV ma partnerek a fenntartható fejlődés európai hete célkitűzéseinek a megvalósításában.

- A mai napot a víznek szenteltük, amely bolygónkon az élet és a munka egyik legfontosabb erőforrása. Szeretnék rámutatni arra, hogy városunk felelősségteljesen viszonyul a vízhez és a rendkívül drága és összetett rendszerekhez, amelyek lehetővé teszik, hogy a nyers vizet nagy mélységekből nyerjük ki. Mindez szükséges ahhoz, hogy abból az európai minőségi követelményeknek megfelelő ivóvíz legyen, hogy ellenőrizzük a minőségét és hogy eljuttassuk minden fogyasztóhoz, a háztartásokban, óvodákban, iskolákban, intézményekben és az iparban történő felhasználását követően pedig elvezessük és megtisztítsuk a szennyvíztisztítóban, majd eljuttassuk a Palicsi-tóba – emelte ki Bunford.

Hozzátette, hogy a célok egyike vízgyárak és szennyvíztisztítók építése a környező településeken, azért, hogy megakadályozzuk a környező folyócskák és vízfolyások szennyezését.

A Kelebia felé található központi városi vízkivételi műnél megépítettük a vízgyárat, amely a városi vízvezeték-hálózat előtt jelentős mértékben csökkenti a víz károsanyag-tartalmát: az arzént, az ammóniát és a vasat, így jó minőségű ivóvizet biztosítunk a fogyasztók 80 százaléka számára.

- A következő két évben a másik városi vízkivételi műnél megépül még egy vízgyár, amely ugyanolyan ivóvizet biztosít a fogyasztók fennmaradt részének az Újvárosi Helyi Közösségben, Kis- és Nagyradanovácon, valamint Palicson. Az előző néhány évben jelentős eszközöket ruháztunk be a meglevő vízvezeték felújításába és az új nyomócső-rendszer és az utcai vezetékek bővítésébe, valamint a gerinccsatornákba és az utcai csatornahálózat fejlesztésébe, amit a jövőben is folytatni fogunk. Ezzel teljesítjük az alapvető célt: hogy az egészséges ivóvíz, a szennyvízelvezetés és –tisztítás a polgárok urbánus, civilizációs szükségleteként hozzáférhető legyen a XXI. században a polgárok, a gazdaság és az intézmények számára – hangsúlyozta Bunford Tivadar. 

Gligor Gellért, a Vízművek és Csatornázási KKV folyamat-menedzsere a vízfogyasztás ésszerűsítésére vonatkozó projektet mutatta be.

11894_3.jpg

- Célunk a mai napot a gyermekekkel együtt eltölteni, hogy megismertessük velük a víz jelentőségét és az ésszerű vízfogyasztás fontosságát. Vállalatunkban az éves tevékenységek tervezésében ez a legszebb napok egyike, mivel ugyanazon a napon emlékezünk meg a fenntartható fejlődés európai hetéről és a környezetvédelmi világnapról – mondta Gligor Gellért.

Kedden, június 5-én, a környezetvédelmi világnapon minden polgár 8, 10 vagy 12 órától ellátogathat a központi városi vízkivételi műbe, valamint Szabadka Város szennyvíztisztító berendezéséhez. Ezekben a létesítményekben a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV szakemberei ismertetik meg az érdeklődőket a nyers víz, illetve a szennyvizek feldolgozásával, kezelésével.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop