Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ünnepélyesen megnyílt a 12. Szabadkai Nemzetközi és Regionális Vásár

2018.05.31.

Szabadkán ma megnyílt a tizenkettedik Nemzetközi és Regionális Vásár, amelyen szombatig, június 2-ig mintegy 1.800 négyzetméteres kiállítói területen a szabadkai Sportcsarnokban és a körülötte levő területeken, több mint 30 standon 182 kiállító mutatkozik be Szerbiából, Olaszországból, Szlovéniából, Magyarországról, Horvátországból, a boszniai Szerb Köztársaságból és Montenegróból. Az idei vásár partnere a szlovéniai Bled városa, amely Szabadkához hasonlóan tagja az Európai Tavak Hálózatának (nEUlakes). A rendezvényt ünnepélyesen Bogdan Laban, Szabadka polgármestere nyitotta meg.

11882_1.jpg

Laban polgármester rövid visszatekintést adott az eddigi szabadkai gazdasági vásárokról, majd kiemelte, hogy kabinetje az elmúlt nem egészen két év alatt megvalósított mindent, amit bejelentett, s hogy a tettek, nem pedig az üres szavak és ígéretek jellemzik az aktuális városi hatalom munkáját.

- Szabadka Város 2016 óta 7-10 százalékos külkereskedelmi szuficittel rendelkezik, ami először történt meg a múlt század nyolcvanas évei óta. A Szabad Övezetben és a kisbajmoki Ipari Övezetben, ahol jelenleg mintegy 6.000-en dolgoznak, folyamatosan nő az alkalmazottak száma. Szabadkán 2018. április 30-án a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségében 5.990 aktív munkakeresőt tartottak nyilván. 2015 azonos időszakához viszonyítva, amikor a nyilvántartásban 9.990 munkanélküli szerepelt, a munkanélküliek száma 4.000-rel, azaz 40 százalékkal csökkent – emelte ki Bogdan Laban.

A Szerb Köztársaság, Vajdaság Autonóm Tartomány és Szabadka város mindent megtesz azért, hogy Palics ismét a legelitebb európai turisztikai célállomások sorába lépjen. Jelenleg folyamatban vannak a közberuházások a meglevő palicsi létesítményekbe, hogy fokozzuk vonzerejüket és funkcionalitásukat.

11882_2.jpg

Folyamatban van a Nagyparkban és a Palicsi-tó menti sétányok rendezése. Számításaink szerint 2018 végére ez a terület teljesen másfajta külsőt kap. A Vigadó és a Szabadtéri Színpad további rendezése tavaly óta tart, funkcionalitásuk kongresszusok, koncertek és más rendezvények helyszíneként jelentősen javult. Palics infrastrukturális fejlesztésére 2017-ben 118,5 millió dinárt fordítottak. A megvalósítási szakaszban levő beruházásokra 2018-ban 88 millió dinárt terveztünk. Palics fejlesztésében a magánszektornak van befektetési prioritása. Folyamatban vannak a tárgyalások a potenciális befektetőkkel, akik érdekeltek spa és wellness-központokkal rendelkező szállodák építésében. Jelenleg Palicson hiányoznak az ilyen tartalmak – hangsúlyozta Laban polgármester.

Emlékeztetett rá, hogy a szabadkai Vásár az üzletemberek találkozó- és kapcsolatteremtő helyszíne, egy olyan rendezvény, amelyen információt, ötleteket, tudást és tapasztalatot cserélnek, ahol üzleti kapcsolatok jönnek létre.

- A szabadkai Nemzetközi és Regionális Vásár jelentősége abban is kifejezésre jut, hogy népszerűsíti a régió gazdasággal kapcsolatos stratégiai céljait, amelyek összhangban vannak országunk gazdaságpolitikájával – húzta alá Bogdan Laban polgármester.

A Sportcsarnokban jelenlevőkhöz szólt Slobodan Vojinović is, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet Körzeti Gazdasági kamarájának ügyvezető igazgatója, aki minden vendégnek kellemes szabadkai tartózkodást, a Vásár résztvevőinek pedig sikeres üzleti kapcsolatokat kívánt.

11882_3.jpg

A Szabadkai Vásár 2018. május 31-én és június 1-jén 10-től 19 óráig lesz nyitva, míg a zárás napján, szombaton, június 2-án a Vásár 14 óráig fogadja a látogatókat.  A belépés mindenki számára ingyenes.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop