Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Befogadó Központban csomagokat adtak át a ramadán alkalmából

2018.05.29.

Ramadán, a böjti hónap alkalmából Szabadkán a migránsok Befogadó Központjában a Török Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség (TIKA) szervezésében 60 csomagot adtak át. A ramadáni csomagokat a Befogadó Központban tartózkodó gyermekeknek Etela Jerinkić, a polgármester oktatási, szociális-védelmi és egészségügyi tanácsosa, Çağla Gültekin Tosbat, a török ügynökség koordinátora, valamint a Szerb Köztársaság Menekült- és Migrációügyi Biztosságának a képviselői nyújtották át.

11878_1.jpg

Szabadka Város támogatja az ilyen akciókat, mondta Etela Jerinkić, mivel szerinte a szolidaritás és a segítségre szorulók iránti empátia rendkívül fontos.

Az önkormányzat fedezi a Befogadó Központ fenntartási költségeit, és támogatja a Vöröskereszt munkáját is, amely segíti a Központ munkáját.  A különböző adományok révén összesen 5,25 millió dinár értékben hét projekt valósult meg – emelte ki Etela Jerinkić, majd hozzátetette, hogy népünk is vándorlásra, migrációra kényszerült, s hogy együtt érez a hasonló helyzetbe került emberekkel.

Çağla Gültekin Tosbat elmondta, hogy a TIKA a ramadán alkalmából Szerbia különböző pontjain oszt csomagokat.

Hitünk szerint a ramadán adakozást jelent. A TIKA a világ 150 országában valósítja meg a projektjeit. A szabadkai csomagosztást követően Krnjača kerül sorra, ahol 345 csomagot osztunk ki. Idén összesen 1200 csomagot osztunk ki, amelyek közül 405-öt szántunk a migránsoknak, a többit pedig a legszegényebbek között osztjuk szét – mondta Çağla Gültekin Tosbat.

2015 és 2017 között a szabadkai Befogadó Központban 6.500 migráns fordult meg. Jelenleg Szerbiában mintegy 3.500 migráns tartózkodik, a befogadó központokban közülük 2.800-at helyeztek el.

Aleksandra Dimić, a Menekült- és Migráció-ügyi Biztosság képviselője elmondta, hogy figyelemmel kísérika törökországi és a görögországi helyzetet, s hogy nincs helye a pániknak.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop