Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bemutatták az egykori Kosta Nađ laktanya területének ötlettervét

2018.05.29.

Ma a Városháza Média Központjában bemutatták az újságíróknak az egykori Kosta Nađ Laktanya területére vonatkozó 3D-s városrendezési-építészeti ötlettervet. Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat igazgatója, amely a terveket kidolgozta, emlékeztetett rá, hogy a Városi Képviselő-testület tavalyi utolsó ülésén fogadták el az egykori Kosta Nađ Laktanya – az ún. I. kaszárnya – területének részletes szabályozási tervét.

11876_1.jpg

– Öt tömböt irányoztunk elő. Az első tömbben kereskedelmi létesítmények, nyitott és zárt bevásárló-központok kapnak helyet, a másodikban közösségi tartalmak, iskolák, napközik és esetleg felsőoktatási intézmény, míg az utolsó három tömb a lakásépítést szolgálja, földszint, öt emelet és behúzott etázs – ismertette a tervet Radivojević.

Az utolsó három tömbben mintegy 1.230 lakóegység építését tervezik.

– Néhány évtized után először van olyan tervünk, amelyben helyet kapott a szervezett és tervszerű lakásépítés. Ugyancsak figyelembe vettük a Szabadka városa számára fontos kulturális hagyaték megőrzését. A vezérkar két épülete, amelyek a huszadik század elején eklektikus stílusban készültek, sikerrel illeszkedik a majdani területbe – hangsúlyozta Predrag Radivojević.

A második tömbben – mint mondta – két későbbi építésű szálláshely található, amelyeket ugyancsak megőriznek és iskolává alakítanak át.

– Mindent összegezve korszerű terv készült, úgy, ahogyan azt nyugaton csinálják - mondta Radivojević.

Törteli Károly vezető urbanista elmondta, hogy a terv rugalmas, mivel az egész terület kivételesen jelentős a város további fejlődése szempontjából.

– A tervezett beruházások elsősorban közérdekűek, közvetlenül befolyásolnák a város további előrehaladását. A terv megadja az alapvető városrendezési irányokat: elkülönül a közterület az egyéb földterületektől (összesen öt tömböt hoznak létre), új utcákat nyitnak, amelyek lehetővé teszik a tervezett tartalmak zavartalan megközelítését és a rendeltetési egészek kijelölését (összesen három övezet lesz), amelyekben lehetőség nyílik a kompatibilis rendeltetést képviselő építkezés - mondta Törteli.

Elmondta, hogy minden rendeltetési egész további tervezést igényel, városrendezési tervek kidolgozását minden egyes tömbre külön-külön, vagy pedig a kialakított parcellákon belül, összhangban a terv paramétereivel.

– Ez a városrendezési-építészeti ötletterv nem kötelező, csupán az a célja, hogy grafikusan szemléltesse a lehetséges megoldások egyikét – jegyezte meg Törteli.

Az egykori Kosta Nađ Laktanya területének részletes rendezési terve 13,9 hektárt ölel fel, az öt tervezett tömb teljes területe pedig 8,9 hektár.

A tervet és a 3D-s prezentációt bemutatják a legnagyobb európai befektetési vásáron, a müncheni Expo Realen, amelyen felkínálják a tervet a potenciális befektetőknek.

11876_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop