Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a palicsi borünnepet

2018.05.26.

A palicsi borünnep kétnapos rendezvényén, amelyet Szent Orbánnak, a szőlőhegyek és a szőlő védőszentjének a napja, a Palicsi Helyi Közösség napja alkalmából tartottak meg, idén Csóka, Nagykikinda, Zenta, Horgos és Szabadka borászait gyűjtötte egybe, első alkalommal pedig részt vettek rajta a regőcei bortermelők is. Összesen több mint 100 féle mintát mutattak be.

11874_1.jpg

Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja Bogdan Laban szabadkai polgármester és a maga nevében gratulált a palicsi Helyi Közösségnek Szent Orbán napja alkalmából, a borászoknak és szőlőtermelőknek pedig sikeres találkozót és jó minősítést kívánt boraihoz.

- A palicsi borünnepet hagyományosan immár 14. alkalommal rendezik meg, ami azt mutatja, hogy Palicson az utóbbi évtizedekben fokozódott a szőlőtermesztés – mondta a többi között Srđan Samardžić.

A valóban tiszteletet parancsoló összetételű szakmai zsűri szerint a legjobb fehér bor a horgosi Bálint Pincészet Chardonnay-ja volt. A vörösborok közül a nagykikindai Vladimir Radulović Cabernet sauvignon-ját találta a legjobbnak a zsűri, míg a legjobb Rosét a zentai Jenek György mutatta be. Összességében a legjobb minősítést a palicsi Sinka Ferenc Pincészete kapta.

- Ezen a borász-találkozón a bormesterek mesterlevelet kaptak: Petar Čuvardić Bouvier, Bóni László Shiraz és Vladimir Radulović Cabernet sauvignon boráért. Ugyanazzal a borral különböző évjáratokkal legalább háromszoros győztesnek vagy háromszoros aranyérmesnek kellett lenniük a nagy rendezvényeken – magyarázta el Dragutin Miljković, az Arena Zabatkiensis Borlovagrend nagymestere.

A palicsi rendezvény látogatóit gazdag kulturális, etno-, zenei és sportműsor várta a borünnep második napján, május 27-én is.

A Konoba Kujundžić PE szervezésében a halételek kedvelői halászlé-főző versenyen vehettek részt, a teljes bevételt pedig Budai Dániel megsegítésére fordítják.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop