Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bissau Guinea-i parlamenti küldöttség Szabadkán

2018.05.27.

Cipriano Cassamá, Bissau-Guinea Parlamentjének elnöke, az Afrikai Parlamentáris Unió Végrehajtó Bizottságának elnöke és több munkatársa ma Szabadkára látogatott. Bissau-Guinea Parlamentjének magas rangú küldöttsége tegnap este érkezett első hivatalos szerbiai látogatására. A vendéglátók szerették volna bemutatni országunk sokszínűségét és lehetőségeit, ezért a programba beiktatták szabadkai látogatásukat is. Cipriano Cassamát és munkatársait a Városházán Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja, valamint Slobodan Vojinović, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet Körzeti Gazdasági Kamarájának elnöke fogadta.

11871_1.jpg

Miután a küldöttség megtekintette a Városháza Dísztermét, ellátogatott a szabadkai Zsinagógába is, majd pedig az Agria vállalatba, amely pneumatikus és mechanikus vetőgépeket gyárt. Ezt követően a vendégek ellátogattak a Zvonko Bogdan Borászatba is.

Bissau-Guinea gazdasági igen gyenge. A portugálok öt évszázados hatalmuk alatt szinte semmit sem fektettek az ottani gazdaságba, és csak a 20. század nyolcvanas éveinek az elején kapott az ország jelentősebb gazdasági segítséget az egykori Szovjetuniótól, Algériától és Franciaországtól, amit elsősorban a halászat és a mezőgazdaság fejlesztésére fordítottak. A földimogyoró a legjelentősebb mezőgazdasági kultúra, emellett még fontos termékük a kókuszdió és az olajrepce.  A lakosság étkeztetésére rizst, kukoricát, kölest, cirokot és zöldségféléket termesztenek.

A szabadkai házigazdákkal folytatott megbeszélésen Cipriano Cassamá elmondta, hogy hatnapos látogatásuk célja gazdasági együttműködést kialakítani Bissau-Guine és a Szerb Köztársaság között, különösen mezőgazdasági téren, mivel országában ez a legelterjedtebb ágazat. Bissau-Guinea nemzeti érdeke – hangsúlyozta Cassamá – a rizstermesztés fokozása, illetve a rizs behozatalának a csökkentése.

Bissau-Guinea rangos parlamenti küldöttsége hétfőn, május 28-án Újvidéken találkozik Igor Mirovićtye, a vajdasági Kormány elnökével. A tartományi székvárosban a küldöttség felkeresi a péterváradi várat, ellátogat az Agropanonka vállalatba és Karlócára is.

11871_2.jpg

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop