Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktualitások

Megünnepelték Európa napját

2018.05.09.

A város főterén ma megünnepelték Európa napját. A standokon elhelyezett ismertető anyagok révén a szabadkaiak tájékozódhattak az Európai Unióról, tagállamairól és intézmény-rendszeréről.

11830_1.jpg

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja elmondta, hogy Szabadkán hagyományosan megünneplik a fasizmus feletti győzelem és Európa napját, s hogy Szerbia, noha nem tagja az EU-nak, az európai úton halad, tagállamai pedig Szerbia partnerei.

- Szeretnénk, ha Szerbia az elkövetkező években az Európai Unió tagja lenne. Szabadkát illetően elmondhatom, hogy ez – hagyományait, történelmét, a különböző kultúrák és nyelvek ápolását tekintve - valójában európai város. Fontos, hogy városunk, intézményeink, vállalataink a civil szervezetekkel együtt részt vesznek az európai alapok minden pályázatán. Ez nagyon fontos, mert ezáltal javíthatjuk polgáraink életminőségét, a vállalatokban dolgozók munkakörülményeit és mindenképpen elégedettek lehetnek intézményeinkben a szolgáltatást igénylők is – hangsúlyozta Đukanović.

Európa napjának megünneplésén jelen volt Velimir Pleša, a Horvát Köztársaság szabadkai főkonzulja, aki mint mondta: megbízatási ideje alatt immár harmadszor vesz részt ezen az eseményen.

- Biztos vagyok abban, hogy Szerbia a legrövidebb időn belül tagja lesz a nagy európai családnak, ami elsősorban a Szerb Köztársaság, de Európa polgárainak mindennapi élete szempontjából fontos, hiszen az egy 500 millió lakosú nagy piac. A határok nélküli Európa és a mozgásszabadság minden EU tagország számára nagy előny – mondta Pleša.

Szabadka Várossal együttműködve a Szabadság téren az EU-s tájékoztató pontokat a Helyi Demokrácia Központ és a Szerbiai – Szabadkai Európai Mozgalom együttesen alakította ki.

11830_2.jpg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia