Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktualitások

Megkezdődött a 12. Délkelet-európai Vitorlás Nyílt Bajnokság az Optimist hajóosztályban

2018.05.04.

Palicson május 4-e és 6-a között tartják a Délkelet-európai Vitorlás Nyílt Bajnokságot az Optimist hajóosztályban (SEEOOC - South East Europe Open Optimist Cup), amelyen a 15 év alatti korosztály 92 versenyzője áll rajthoz hét országból. Ezek: Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Montenegró, Macedónia és Szerbia. Hazánkban a legnagyobb nemzetközi vitorlásversenyt, amelyen az elmúlt 11 év alatt három földrész: Európa, Ázsia és Afrika legfiatalabb vitorlásai versenyeztek, Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere nyitotta meg.

11820_1.jpg

Ez a verseny eredetileg regionális versenyként indult, amely lehetővé tette hazánk legfiatalabb vitorlásainak, hogy a nagy világversenyek szabályai szerint mérjék össze tudásukat - mondta a verseny megnyitásakor Horvát Tímea. Ez a nemzetközi regatta, tette hozzá, minden év májusában sok örömet, nevetést és barátkozást hoz olyan gyerekek között, akik eltérő kultúrkörhöz tartoznak és nem beszélnek azonos nyelvet, de összeköti őket a vitorlázás.

– A versenyt kísérő fiatalos vidámság és gyermekzsivaj mellett a vetélkedés komolyságát bizonyítja, hogy sokan közülük később Európa- és világbajnoki címeket szereztek vitorlázásban. Meggyőződésünk, hogy ez a regatta még nagyobb lesz, az elkövetkező években még komolyabb versennyé növi ki magát, a barátkozás pedig még szebb lesz – hangsúlyozta Horvát Tímea, majd minden vitorlásnak jó szelet és jó eredményeket kívánt.

A jelenlevőket köszöntötte és a versenyzőknek sok sikert kívánt Kikity Attila, Szabadka Város Sportszövetsége Közgyűlésének elnöke.

A palicsi Vitorlás Klub, a verseny szervezője óriási erőfeszítéseket tett a regatta folyamatos fejlődése és színvonalának a javítása érdekében, ami meg is hozta az eredményét: nemzetközileg elismert versennyé vált, elnyerte az Optimist hajóosztály világtekintélyének számító IODA, valamint több más vitorlás világszervezet támogatását is. Köztük van az EUROSAF is, a vitorlás versenybírák világszervezete is, amely a Palics VK-ot úgy támogatja, hogy a világ minden tájáról a legjobb versenytisztek és bírák irányítják a vetélkedőt.

Eddig a SEEOC versenyen 17 országból érkeztek résztvevők: Albánia, Algéria, Bulgáris, Montenegró, Csehország, Örményország, Japán, Ciprus, Kenya, Kirgizisztán, Magyarország, Macedónia, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Szerbia.

Az Optimist hajóosztály 12. Délkelet-európai Vitorlás Nyílt Bajnokságát támogatta Szabadka Város és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság támogatta.

11820_2.jpg

 

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia