Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Oktatási hírek

Jutalom a körzeti matematika-verseny legjobb általános iskolás tanulóinak

2018.03.29.

A Városháza Dísztermében okleveleket és köszönőleveleket nyújtottak át azoknak a szabadkai általános iskolásoknak, akik figyelemre méltó eredményeket értek el a Kizúr István ÁI-ban 2018. március 25-én megtartott körzeti matematika-versenyen.

11758_1.jpg

Szabadka Város nevében Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja és Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára köszöntötte a legjobb matematikusokat.

Nataša Aleksić többek között kiemelte, hogy a fiatal matematikusok a város büszkeségei.

- Egy hónappal ezelőtt azt mondta, hogy amikor a fiatal matematikusaink elmennek Szabadkáról versenyezni egy másik városba, mindig jó benyomást keltenek.   Amikor ismertetik a tanulókat és helyezéseiket, Szabadkát is említik. Szerintem ez fontos, és tényleg büszkék vagyunk a sikereikre. Szeretnénk, hogy minél többen legyenek és hogy minél többen gyűljenek össze a Díszteremben – mondta Nataša Aleksić.

Összesen 142 tanuló indult a versenyen: 48 negyedikes, 28 ötödikes, 37 hatodikos, 21 hetedikes és 18 nyolcadikos. Ők összesen 11 első helyet szereztek, 18-an végeztek a második helyen és 21-en érdemelték ki a harmadik helyet, további 27 tanuló pedig köszönőlevelet kapott.

Vesna Dulić, a Kizúr István ÁI megbízott igazgatója elmondta, hogy az önkormányzat és a védnökök támogatásának köszönhetően alkalmi ajándékokat biztosítottak a legjobb matematikusok számára.

- Az első és második helyezett tanulók feladatgyűjteményeket és képlettárakat, a többiek pedig édességet kaptak – mondta Vesna Dulić.

Jasmina Stevanović a Díszteremben levőket köszöntve emlékeztetett rá, hogy Szabadka Városa az Ifjú Tehetségek Alapján keresztül ösztöndíjakat biztosít a tanulók és egyetemi hallgatók számára.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Palicsi Filmfesztivál  (2019.07.20.-2019.07.26.)