Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány öt szabadkai projektet támogat

2018.03.20.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány képviselői ma öt szabadkai civil szervezet képviselőivel írtak alá szerződést, amelyek projektjeit támogatja a Divac Alapítvány a Mi is tudjuk elnevezésű pályázat keretében. Ezt a programot a migránsválsággal sújtott szerbiai közösségek lakosságának nyújtott támogatás projektje öleli fel a Nyitott Társadalomért Alapítvány (Open Society Foundations) támogatásával. A Városháza Kék termében megtartott megbeszélésen, amelyen a kiválasztott civil szervezetek képviselőinek átnyújtották a szerződéseket és a jelképes csekkeket, jelen volt Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja is. Az öt eredményesen pályázó projekt teljes értéke meghaladja a 2,6 millió dinárt.

11739_1.jpg

A projektek megvalósításához szükséges támogatást a következő egyesületek kapták (zárójelben a projekt elnevezése): Szívvel Író Ceruza Egyesület (Együtt a biztonságos környezetért), Szabadka Város pszichofizikai rendellenességekkel küszködő személyeket támogató Együtt Egyesülete (Együtt megtehetjük), a szabadkai Helyi Demokrácia Központ - LDA (Helyi kezdeményezés – a szolidaritás területe), Szabadka Város autista egyéneket támogató egyesülete (Ház a szivárvány mögött) és a szabadkai Vöröskereszt (univerzális konyhai szeletelőgép).

Nataša Aleksić ebből az alkalomból kijelentette, hogy az Ana és Vlade Divac Alapítvány Szabadkán számos projektet sikerrel valósított meg, mint amilyen a ruházat adományozása az iskoláknak, könyvek az iskolai könyvtáraknak, a Népkonyha támogatása és a különböző önkéntes megmozdulások a migránsválság csúcsidőszakaiban.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány kiválóan együttműködik a várossal, s örülünk, hogy ismét együttműködhetünk velük, mert az amit tesznek, az mindig jó és sikeres. Tényleg mindenért köszönet jár nekik – hangsúlyozta Nataša Aleksić.

A Mi is tudjuk elnevezésű pályázatra 33 javaslat érkezett Szabadkáról. Željko Mitkovski projekt-koordinátor szerint Szabadkán, valamint a šidi és preševói községekben a migránsválsággal sújtott szerbiai közösségek lakosságának nyújtott támogatás keretében 18 helyi projekt részesül pénzügyi támogatásban. 

A szolidaritás népszerűsítése Alapítványunk egyik kulcsfontosságú értéke, s ezért támogatjuk šidi, preševói és szabadkai partnereinket a projektek megvalósítása során abban, hogy ők is népszerűsítsék a szolidaritást. A programok megvalósítási határideje 2018 augusztusának vége, amikor megszervezzük a szolidaritás helyi nyári fesztiváljait, amelyeken beszámolunk az elért eredményekről és igyekszünk terjeszteni a szolidaritás szellemét a polgárok körében – emelte ki Mitkovski.

 11739_2.jpg

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)