Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Az emberi értékek népszerűsítésével az erőszakos magatartás megelőzéséért

2018.03.02.

Idén négy általános iskolát - Matko Vuković, Széchenyi István, Sonja Marinković és Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon – ölelnek fel Az emberi értékek népszerűsítése elnevezésű program keretében, melynek célja megelőzni az iskoláskorú gyermekek közti erőszakos viselkedés megelőzéséért – hangzott el a Vöröskeresztben megtartott sajtótájékoztatón. A program március 12-én kezdődik és az általános iskolák alsó tagozatait öleli fel.

11709_1.jpg

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja kiemelte, hogy nem jutottak el hozzá panaszok a kortársak közti erőszak eseteiről, ami azt jelenti, hogy az iskolák eredményesen oldották meg ezeket a helyzeteket.

A kisgyermekek képzése eredményesnek bizonyul. Tisztségemből látszik ez a munka, s ha történik is iskolán belüli erőszak, ennek a képzésnek köszönhetően a gyermekek rendes úton oldják meg ezt a kérdést, így nincs panaszom ebben a témában. Csak a jó megelőzés segít bennünket a jó és egészséges társadalom létrehozásában – hangsúlyozta Nataša Aleksić.

A programot úgy állították össze, hogy segítsen a viselkedési szabályok elsajátításában, a másság tiszteletben tartásában, az egészséges életstílus kialakításában már kisiskolás korban.

Az elképzelés az, hogy minél korábban kezdjük népszerűsíteni a másság, az osztálytárs, a barát, a szülő, a tanár, a tanító tiszteletét, az egészséges magatartási formákat az iskolában, a családban és az utcán. Amikor a másságról beszélünk, a különbözőségek elfogadásáról, akkor egyaránt gondolunk a nemzeti, a vallási, vagy akár a bőrszín szerinti másságra – mondta Predrag Milanović, a program koordinátora.

Tavaly ezt a programot két általános iskolában szerveztük meg, ezek a Matko Vuković és a Széchenyi István.

E két iskola igazgatónője, Mirjana Stevanović és Vesna Vajs  elmondták, mennyire fontos az iskolák partnerként való részvétele ebben a programban, mert a gyermekek megtanulják felismerni az erőszakot és bátorítást nyernek ahhoz, hogy szükség esetén az illetékesekhez forduljanak, anélkül hogy félniük kellene az árulkodóként való megbélyegzéstől.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop