Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Szabadkán Ápolói Akadémiát létesítenek

2018.02.23.

Ma a Központ II. Gerontológiai Klubban bemutatták a Szerbia és Horvátország közti Regernet határon átnyúló projektet, amelynek megvalósításában a szabadkai Gerontológiai Központ, az eszéki Idősek és Magatehetetlenek Otthona, az apatini Idősek és Nyugdíjasok Otthona, valamint a diakovári Idősek és Magatehetetlenek Otthona vesz részt.   Az 526.000 euró értékű projekt ismertetésén jelen volt Tanja Mišćević, a szerbiai Európai Uniós csatlakozási tárgyalócsoport vezetője, Smiljka Jovanović, tartományi pénzügyi titkár, dr. Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója és Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja. 

11695_1.jpg

A projekt keretében kapott eszközökből a Gombkötő utcában felújítják a Központ I-es Gerontológiai Klubot, amelyben megnyílik a Regionális Ápolói Akadémia.

- A Központ I-es Gerontológiai Klubon a munkálatok már márciusban megkezdődnek. Ebben a létesítményben kap helyet a Regionális Ápolói Akadémia, amelyben az idősekről gondoskodó ápolókat képezik ki. A tervben szerepel egy Demencia Központ megnyitása is, amely hiányzik a térségben – emelte ki Ivanišević.

Tanja Miščević hangsúlyozta, hogy Szerbia azon országok egyike, amely a legtöbb pénzt használja fel az előcsatlakozási alapokból, méghozzá éves szinten mintegy 190 millió eurót. Ebből kiemelkednek a határon átnyúló együttműködési projektek, az ehhez hasonló programokkal, amelyeket a gerontológiai központok és a szociális védelmi intézmények valósítanak meg.

Vajdaság Kormánya a szerb fél önrészének a biztosítására négymillió dinárt hagyott jóvá.

 

 

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop