Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Nyilas Mihály ellátogatott a Majsai Úti ÁI-ba

2018.02.20.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár ma Horvát Tímea szabadkai alpolgármester kíséretében ellátogatott a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolába, amely a Titkárság pályázatán csaknem három és fél millió dinárt nyert el a műszaki tervdokumentáció kidolgozására és a létesítmény felújítására.  A látogatásra a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság Közelebb az iskolapadokhoz elnevezésű projektje keretében került sor.

11686_1.jpg

Bognár Beáta, a Majsai Úti ÁI igazgatónője köszönetet mondott a Titkárságnak a tanulók és az iskolai dolgozók munkakörülményeinek a javításában kifejtett együttműködésért, majd kiemelte, hogy a kapott eszközökből januárban befejeződött a nyílászárók cseréjének első üteme, ami az egyik legjelentősebb beruházás az intézményben.

Nyilas Mihály elmondta, hogy az oktatói-nevelői intézmények felújítása tervszerűen történik.

- Jelenleg hét pályázat van nyitva, és azt reméljük, hogy minél többen pályáznak majd. Vajdaság Autonóm Tartomány költségvetésében erre a célra 413 millió dinárt irányoztak elő. Ez nem kis összeg, s szeretnénk a lehető legjobban felhasználni az oktatás és a nemzeti kisebbségi jogok magvalósításának az előmozdítása érdekében – mondta Nyilas Mihály.

Az iskola bejárását követően a házigazdák elmondták, hogy szükség van a beruházások folytatására, mivel még hátravan az ablakok fennmaradt részének a cseréje az iskolaépületen és a kazánházon. A tervben szerepelnek a homlokzat- és padlásszigetelési munkálatok, a sportpálya és a tető felújítása, valamint a tornaterem parkettájának a cseréje.

A titkárság Közelebb az iskolapadokhoz elnevezésű akciója keretében eddig Vajdaság AT területén 55 oktatási intézménybe látogattak el.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop