Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar elkápráztatta a közönséget

2017.12.29.

A Városháza Dísztermében megtartott hagyományos újévi hangversenyen a Szabadkai Szimfonikus Zenekar Aleksandar Kojić vezényletével attraktív műsorral mutatkozott be a zenekari hangzás gazdagságával és kiteljesedésével együtt.  Johann Strauss, Saint-Saëns, Glinka és Csajkovszkij műveinek remek előadásával a kiváló szólistákból és zenekari művészekből álló együttes elkápráztatta a közönséget.

11568_1.jpg

A kitűnő hangzás mellett a Szabadkai Szimfonikus Zenekart fantasztikus lendület is jellemezte. A forte (erősen), ami általában hangos, a Szabadkai Szimfonikus Zenekarnál melegen és lágyan szólt, a piano (halkan), ami pedig az európai és világhírű zenekarokat jellemzője, ugyancsak jellemezte ezt a zenekart is.

Lehár, Saint-Saëns és Bizet opera-áriáinak mesteri előadásával a közönséget úgyszintén elvarázsolta Višnja Popov mezzoszoprán, a belgrádi Nemzeti Színház operatársulatának szólistája.   

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar határozott szándéka támogatni és népszerűsíteni a tehetségeket. Ezzel összhangban ma a zenekarhoz csatlakozott Nevena Stankov (11) a Zágrábi Varázsfuvola Nemzetközi Fesztivál győztese. Mariah Carey Amit karácsonyra szeretnék, az Te vagy („All I Want For Christmas Is You”) című népszerű karácsonyi slágerének kivételesen színvonalas előadásáért a tehetséges újvidéki énekes nagy tapsot kapott a szabadkai publikumtól.

Az első mű elhangzását követően (a koncert műsorában 16 mű szerepelt) a Díszteremben helyet foglaló közönséget a szabadkai önkormányzat, Bogdan Laban polgármester és a maga nevében Horvát Tímea alpolgármester köszöntötte és mindenkinek sok boldogságot, sikert és örömet kívánt a 2018-as esztendőben.

- Örülök, hogy ma este ilyen szép számban gyűltünk össze. Remélem, hogy élvezzük a gazdag műsort, a csodálatos hangokat és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar fantasztikus hangszerelését. A zenekar kiváló művészekből áll, akiket nagy örömünkre gyűjtött maga köré polgártársunk, Miloš Nikolić hegedűtanár. A komolyzene-kedvelők számára szervezett hagyományos újévi hangverseny mellett a szabadkai önkormányzat és Szabadka Város Turisztikai Szervezete idén még három koncertet szervez, amelyeket a szilveszterezés keretében vasárnap, december 31-én láthat-hallhat a közönség a központi városi téren – mondta Horvát Tímea.

 

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Téli vásár – Winterfest 2017-2018  (2017.12.5. - 2018.01.13.)