Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktualitások

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar elkápráztatta a közönséget

2017.12.29.

A Városháza Dísztermében megtartott hagyományos újévi hangversenyen a Szabadkai Szimfonikus Zenekar Aleksandar Kojić vezényletével attraktív műsorral mutatkozott be a zenekari hangzás gazdagságával és kiteljesedésével együtt.  Johann Strauss, Saint-Saëns, Glinka és Csajkovszkij műveinek remek előadásával a kiváló szólistákból és zenekari művészekből álló együttes elkápráztatta a közönséget.

11568_1.jpg

A kitűnő hangzás mellett a Szabadkai Szimfonikus Zenekart fantasztikus lendület is jellemezte. A forte (erősen), ami általában hangos, a Szabadkai Szimfonikus Zenekarnál melegen és lágyan szólt, a piano (halkan), ami pedig az európai és világhírű zenekarokat jellemzője, ugyancsak jellemezte ezt a zenekart is.

Lehár, Saint-Saëns és Bizet opera-áriáinak mesteri előadásával a közönséget úgyszintén elvarázsolta Višnja Popov mezzoszoprán, a belgrádi Nemzeti Színház operatársulatának szólistája.   

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar határozott szándéka támogatni és népszerűsíteni a tehetségeket. Ezzel összhangban ma a zenekarhoz csatlakozott Nevena Stankov (11) a Zágrábi Varázsfuvola Nemzetközi Fesztivál győztese. Mariah Carey Amit karácsonyra szeretnék, az Te vagy („All I Want For Christmas Is You”) című népszerű karácsonyi slágerének kivételesen színvonalas előadásáért a tehetséges újvidéki énekes nagy tapsot kapott a szabadkai publikumtól.

Az első mű elhangzását követően (a koncert műsorában 16 mű szerepelt) a Díszteremben helyet foglaló közönséget a szabadkai önkormányzat, Bogdan Laban polgármester és a maga nevében Horvát Tímea alpolgármester köszöntötte és mindenkinek sok boldogságot, sikert és örömet kívánt a 2018-as esztendőben.

- Örülök, hogy ma este ilyen szép számban gyűltünk össze. Remélem, hogy élvezzük a gazdag műsort, a csodálatos hangokat és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar fantasztikus hangszerelését. A zenekar kiváló művészekből áll, akiket nagy örömünkre gyűjtött maga köré polgártársunk, Miloš Nikolić hegedűtanár. A komolyzene-kedvelők számára szervezett hagyományos újévi hangverseny mellett a szabadkai önkormányzat és Szabadka Város Turisztikai Szervezete idén még három koncertet szervez, amelyeket a szilveszterezés keretében vasárnap, december 31-én láthat-hallhat a közönség a központi városi téren – mondta Horvát Tímea.

 

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Választások
Szolgálati közlemények
Узми рачун и победи
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2018-2019 téli vásár (2018. december 5-től- 2019. január 13-ig)