Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 13. ülését

2017.12.28.

A Városháza Dísztermében megtartotta 13. ülését a Városi Képviselő-testület és szótöbbséggel elfogadta a 2018. évi költségvetést. Figyelembe véve a makrogazdasági mutatók tervezett alakulását a 2018. évben (GDP és annak elemei, infláció) a jövő évi költségvetés kerete 6.750.244.000 dinár.

11565_1.jpg

Szabadka Város 2018. évi költségvetési javaslatának indokolásában hangsúlyozzák, hogy kiegyensúlyozott a bevételek és a kiadások oldala, összhangban a költségvetési rendszerről szóló törvény pénzügyi szabályaival.

A tervezett keret 5.539.138.000 dináros folyó bevétellel számol. A nem pénzügyi vagyon értékesítéséből származó bevételek 480.000.000 dinárt tesznek ki, az adósságvállalásból és a pénzügyi vagyon értékesítéséből származó bevételek összege 515.900.000 dinár, az átutalt céleszközök el nem költött eszközei pedig elérik a 215.206.000 dinárt.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ebből az alkalomból kijelentette, hogy a jövő évi költségvetés a fejlesztést szolgálja.

- Gondot viseltünk a befektetésekről, mindenekelőtt Palics vonatkozásában, valamint a munkálatok folytatásáról olyan projektek esetében, mint amilyenek az Y-leágazás és a Népszínház épülete. Túlságosan is hosszú ideig vártunk a nemzetközi versenykiírásra a palicsi befektetéseknél, egy évet használtunk el, mire megértettük, hogy nincs értelme várni, hanem neki kell gyürkőzni és olyan tartalmakat kialakítani, amelyek ide vonzzák a befektetőket, hogy továbbra is beruházzanak Palicson – emelte ki Bogdan Laban.

A költségvetés után szótöbbséggel fogadták el a többi napirendi ponttal kapcsolatos javaslatot is, többek között a rendeletet a helyi közigazgatási illetékekről szóló rendelet módosításáról, valamint a Ludas település általános szabályozási tervének kidolgozásáról szóló rendeletet. A testület rendeletet hozott a Palicsi-tó IV. szektorának nyugati partövezete mentén, a Palicsi Gyógyfürdő területének egy részére vonatkozó részletes szabályozási terv kidolgozásáról, valamint a Zentai út és a Palicsi-tó közötti területen építendő kereskedelmi és turisztikai komplexum részletes szabályozási tervének a kidolgozásáról is.

A tanácsnokok a mai képviselő-testületi ülésen rendeletet hoztak Szabadka Város és a montenegrói Berane község közötti együttműködés létrehozásáról. Ugyancsak elfogadták a szabadkai önkormányzat tisztségviselőinek etikai kódexét, valamint határozatban hagyták jóvá a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény alapszabályát.

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Választások
Szolgálati közlemények
Узми рачун и победи
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2018-2019 téli vásár (2018. december 5-től- 2019. január 13-ig)