Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 13. ülését

2017.12.28.

A Városháza Dísztermében megtartotta 13. ülését a Városi Képviselő-testület és szótöbbséggel elfogadta a 2018. évi költségvetést. Figyelembe véve a makrogazdasági mutatók tervezett alakulását a 2018. évben (GDP és annak elemei, infláció) a jövő évi költségvetés kerete 6.750.244.000 dinár.

11565_1.jpg

Szabadka Város 2018. évi költségvetési javaslatának indokolásában hangsúlyozzák, hogy kiegyensúlyozott a bevételek és a kiadások oldala, összhangban a költségvetési rendszerről szóló törvény pénzügyi szabályaival.

A tervezett keret 5.539.138.000 dináros folyó bevétellel számol. A nem pénzügyi vagyon értékesítéséből származó bevételek 480.000.000 dinárt tesznek ki, az adósságvállalásból és a pénzügyi vagyon értékesítéséből származó bevételek összege 515.900.000 dinár, az átutalt céleszközök el nem költött eszközei pedig elérik a 215.206.000 dinárt.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ebből az alkalomból kijelentette, hogy a jövő évi költségvetés a fejlesztést szolgálja.

- Gondot viseltünk a befektetésekről, mindenekelőtt Palics vonatkozásában, valamint a munkálatok folytatásáról olyan projektek esetében, mint amilyenek az Y-leágazás és a Népszínház épülete. Túlságosan is hosszú ideig vártunk a nemzetközi versenykiírásra a palicsi befektetéseknél, egy évet használtunk el, mire megértettük, hogy nincs értelme várni, hanem neki kell gyürkőzni és olyan tartalmakat kialakítani, amelyek ide vonzzák a befektetőket, hogy továbbra is beruházzanak Palicson – emelte ki Bogdan Laban.

A költségvetés után szótöbbséggel fogadták el a többi napirendi ponttal kapcsolatos javaslatot is, többek között a rendeletet a helyi közigazgatási illetékekről szóló rendelet módosításáról, valamint a Ludas település általános szabályozási tervének kidolgozásáról szóló rendeletet. A testület rendeletet hozott a Palicsi-tó IV. szektorának nyugati partövezete mentén, a Palicsi Gyógyfürdő területének egy részére vonatkozó részletes szabályozási terv kidolgozásáról, valamint a Zentai út és a Palicsi-tó közötti területen építendő kereskedelmi és turisztikai komplexum részletes szabályozási tervének a kidolgozásáról is.

A tanácsnokok a mai képviselő-testületi ülésen rendeletet hoztak Szabadka Város és a montenegrói Berane község közötti együttműködés létrehozásáról. Ugyancsak elfogadták a szabadkai önkormányzat tisztségviselőinek etikai kódexét, valamint határozatban hagyták jóvá a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény alapszabályát.

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Téli vásár – Winterfest 2017-2018  (2017.12.5. - 2018.01.13.)