Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Sporthírek

Megkezdődött a Dr. Boriša Karadžić Nemzetközi Sakk Emléktorna

2017.10.28.

Ma a palicsi Vigadó Kongresszusi termében ünnepélyesen megnyílt a II. Dr. Boriša Karadžić Nemzetközi Nyílt Sakk Emléktorna. A szervező a Spartacus Sakk Klub, Dragan Božinović, a szervezőbizottság szavai szerint a cél az, hogy a torna hagyományossá, ismertté váljon, s hogy beépüljön Palics idegenforgalmi kínálatába. Božinović megköszönte Szabadka Városnak, valamint a Karadžić családnak is a jelentős segítséget, amely lehetővé tette a torna zavartalan megszervezését, s hogy a legjobbak pénzdíjban részesüljenek.

11437_1.jpg

A megjelenteket dr. Boris Karadžić, az emléktorna névadójának, a néhai Borislavnak a fia köszöntötte.

- Üdvözlöm önöket Boriša Karadžić családja nevében. Mint azt tavaly megígértük, folytatódik egy szép sakkrendezvény, amelynek célja a fiatal sakkozók fejlődése. Köszönetet mondok mindazoknak, akik segítették ennek a sporteseménynek a megszervezését. Színvonalas partikra és jó tornára számítunk. Szeretnénk, ha a torna felkerülne a világ sakk-térképére, hogy állandósuljon, s hogy hagyományossá váljon – mondta többek között Boris Karadžić.

Az üdvözlő beszédet követően Boris Karadžić megtette az első lépést azon a táblán, amelyen Novak Čabarkapa, a Spartacus Sakk Klub mostani tornán induló legerősebb sakkozója játszott, mivel Nikola Sedlak jelenleg a szerb válogatott tagjaként Cipruson sakkozik.       

A tornát október 28-a és november 3-a között játsszák. A mérkőzések minden nap 16 órakor kezdődnek, kivéve vasárnap, október 29-én és szerdán, november 1-jén, amikor két-két fordulót bonyolítanak le, az elsőt 10, a másodikat pedig 16 órától. A torna pénteken, november 3-án, a 10 órakor kezdődő 9. fordulóval ér véget. Fél órával az utolsó játszmát követően kezdődik a záróünnepség a legjobbak kihirdetésével. 

A tornán 18, többnyire európai ország 102 sakkozója indul. A torna díjalapja 6.200 euró. Az első díj bruttó 1.500 euró, emellett hat különdíjat is kiosztanak a nem díjazott résztvevők között. 100-100 eurót kap a legjobb fiatal, serdülő és női versenyző, a legjobb felnőtt és az alacsonyabb ratinggel rendelkező, legjobban helyezett sakkozó is.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop