Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Iskolatáskák a szabadkai elsősöknek is

2017.10.11.

A tartományi kormányban 30 vajdasági község képviselőinek nyújtottak át ajándékutalványokat összesen 3.000 iskolatáska beszerzésére az elsősök számára, több mint tízmillió dinár értékben. Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja elmondta, hogy öt szabadkai iskola kapott ajándékutalványt 154 elsős iskolatáskájára.

11409_1.jpg

Nyilas Mihály, a tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár  elmondta, hogy a mai nappal folytatódik a tartományi hatalom oktatáspolitikájának a megvalósítása, hogy a kevésbé fejlett községek kerüljenek a központba, illetve minél több olyan község kapcsolódjon be, amelyekben a nemzeti kisebbségek nyelvén is folyik az oktatás.

– Ez a tartományi Kormány kis, de jelentős ajándéka az elsősöknek, egyúttal az oktatási politika megvalósításának előmozdítása iránti szilárd eltökéltségünket is bizonyítja – mondta Nyilas.

A vendégeket fogadta az összejövetel házigazdája, prof. dr. Zoran Milošević, tartományi felsőoktatási és tudományügyi titkár is, aki kiemelte, hogy ez az illetékes titkárságok együttműködésének az eredménye, amelyet az igazságosság elve vezérel.

– Hiszem, hogy ettől az elvtől vezérelve valóban megvalósítottuk célunkat, mert kezdtük a negyedik csoportba tartozó legfejletlenebb, illetve a soknemzetiségű községekkel – mondta Milošević, hozzátéve, hogy az önkormányzatok és az illetékes tartományi intézmények együttes munkájával építhető ki a gyermekeink érdekeit szolgáló eredményes oktatási rendszer.

Milošević kiemelte, hogy a tartományi kormány pénzt biztosított a vajdasági iskolák felújítására is, majd emlékeztetett rá, hogy augusztusban 1.217 hátitáskát osztottak ki az elsőtől a nyolcadik osztályos tanulók között, akik Vajdaság AT területén speciális iskolákba járnak.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop