Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Oktatási hírek

Iskolatáskák a szabadkai elsősöknek is

2017.10.11.

A tartományi kormányban 30 vajdasági község képviselőinek nyújtottak át ajándékutalványokat összesen 3.000 iskolatáska beszerzésére az elsősök számára, több mint tízmillió dinár értékben. Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja elmondta, hogy öt szabadkai iskola kapott ajándékutalványt 154 elsős iskolatáskájára.

11409_1.jpg

Nyilas Mihály, a tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár  elmondta, hogy a mai nappal folytatódik a tartományi hatalom oktatáspolitikájának a megvalósítása, hogy a kevésbé fejlett községek kerüljenek a központba, illetve minél több olyan község kapcsolódjon be, amelyekben a nemzeti kisebbségek nyelvén is folyik az oktatás.

– Ez a tartományi Kormány kis, de jelentős ajándéka az elsősöknek, egyúttal az oktatási politika megvalósításának előmozdítása iránti szilárd eltökéltségünket is bizonyítja – mondta Nyilas.

A vendégeket fogadta az összejövetel házigazdája, prof. dr. Zoran Milošević, tartományi felsőoktatási és tudományügyi titkár is, aki kiemelte, hogy ez az illetékes titkárságok együttműködésének az eredménye, amelyet az igazságosság elve vezérel.

– Hiszem, hogy ettől az elvtől vezérelve valóban megvalósítottuk célunkat, mert kezdtük a negyedik csoportba tartozó legfejletlenebb, illetve a soknemzetiségű községekkel – mondta Milošević, hozzátéve, hogy az önkormányzatok és az illetékes tartományi intézmények együttes munkájával építhető ki a gyermekeink érdekeit szolgáló eredményes oktatási rendszer.

Milošević kiemelte, hogy a tartományi kormány pénzt biztosított a vajdasági iskolák felújítására is, majd emlékeztetett rá, hogy augusztusban 1.217 hátitáskát osztottak ki az elsőtől a nyolcadik osztályos tanulók között, akik Vajdaság AT területén speciális iskolákba járnak.

 

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Palicsi Filmfesztivál  (2019.07.20.-2019.07.26.)