Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 11. ülését

2017.10.04.

A Városháza Dísztermében ma megtartották a Városi Képviselő-testület 11. ülését, amelyen záróhatározatban fogadtak el jelentést Szabadka Város költségvetésének a 2017. január 1-je és június 30-a közötti időszakban történt megvalósításáról és rendeletet hoztak többek között a Szegedi úttól északra és a Partizán bázisok utcától keletre eső144-es blokk (az egykori Kosta Nađ kaszárnya-komplexum) részletes szabályozási tervének meghozataláról, Szabadka és Palics 2030-ig érvényes általános településrendezési tervének a kidolgozásáról, továbbá Szabadka Város és a montenegrói Berane község közötti együttműködés létrehozásáról.

11395_1.jpg

A tanácsnokok egyebek mellett rendeletben módosították Szabadka Város Ifjúsági Irodájának a megalapításáról szóló rendeletet, rendeletet hoztak a Szabadka Város területéről származó hallgatók ösztöndíjazásáról, továbbá határozatot hoztak a Szabadkai Gázművek KKV, a Palics-Ludas KV, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, illetve a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatójának a kinevezéséről.

A költségvetési rendszerről szóló törvény alapján az önkormányzat pénzügyekben illetékes szerve köteles folyamatosan figyelemmel kísérni a költségvetés megvalósítását és évente legalább kétszer köteles tájékoztatni az önkormányzat illetékes végrehajtó szervét, mégpedig kötelezően a hat- illetve kilenchavi időszak elteltével. A Szabadka Város 2017. évi költségvetéséről szóló rendeletet 2016. december 28-án fogadta el a Városi Képviselő-testület. Szabadka Város költségvetése a 2017. év január-júniusi időszakában 2.712.271.510 dinárral rendelkezett, ami az éves előirányzat 42,71 százaléka. Az előző év azonos időszakának bevételeihez és kiadásaihoz képest a költségvetés 11,99 százalékkal több pénzzel rendelkezett.

Az ülésen a nyilvános pályázati eljárás lebonyolítását követően a kinevezettek munkába lépésének napjától számított négy éves megbízatási időre Ződi Ildikót kinevezték a Szabadkai Gázművek, Dobó Mártát pedig a Palics-Ludas KV igazgatójává. Az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójává Predrag Radivojevićet, a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatójává pedig Sugár Györgyöt nevezték ki.

Határozatot hoztak több gazdasági társaság, közvállalat és kommunális közvállalat 2016. évi működési tervének megvalósulási fokáról szóló beszámoló jóváhagyásáról. Ezek a szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság, a Köztisztasági és Parkosítási KKV, a Kéményseprő KKV, a Temetkezési KKV, a Stadion KKV, q Szabadkai Távfűtőművek KKV, a Szabadkai Piacok KKV, a Vízművek és Csatornázási KKV, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, a Palics-Ludas KV, a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat, a palicsi Palics Park Idegenforgalmi Területfejlesztő Kft., a Parking KKV és a Szabadkai Gázművek.

Ugyancsak határozatban hagyták jóvá több közvállalat és kommunális közvállalat előző években keletkezett vesztesége részleges lefedéséről szóló döntéseket, határozatban hagyták jóvá az egyes közvállalatok és kommunális közvállalatok nyereség-elosztásról szóló döntéseit, valamint több közvállalat és kommunális közvállalat 2017. évi működési tervének első és második módosításárról szóló döntéseket. 

 

 

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Téli vásár – Winterfest 2017-2018  (2017.12.5. - 2018.01.13.)