Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Új, tartán borítású sportpályát kapott a Jovan Mikić ÁI

2017.10.02.

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúság-ügyi titkár, valamint Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ma a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskola tanulóinak átadták az újonnan megépített, tartán borítású sportpályát. A beruházáshoz a tartományi Kormány kétmillió, Szabadka Város pedig 450.000 dinárt biztosított.

11392_1.jpg

A Tartományi Sport- és Ifjúság-ügyi Titkárságnak és Szabadka Városnak köszönhetően a gyermekhét keretében a csaknem 50 éves, elavult és használhatatlan sportpálya helyén ma egy új sportpályát nyitunk meg - mondta a sajtó képviselőinek Marija Milodanović, a Jovan Mikić ÁI igazgatónője.

- Köszönet mindenkinek, aki segített a projekt megvalósításában. Köszönet Szabadka polgármesterének is, aki az iskolák szükségleteit és az iskolai oktatás feltételeinek a javítását az önkormányzat prioritásai közé sorolta, ami valóban sokat jelent a számunkra - mondta Marija Milodanović, hozzátéve, hogy a 2017/2018-as tanévben 36 elsős iratkozott be, s hogy jelenleg az iskolának 483 tanulója van.

Vladimir Batez elégedettségének adott hangot, amiért a Jovan Mikić ÁI új sportpályát kapott, kiemelve, hogy a sportinfrastruktúra kiépítése, a sportpályák átalakítása és felújítása a tartományi Kormány és a Tartományi Sport- és Ifjúság-ügyi Titkárság prioritásainak az egyike. Elmondta, hogy idén júniusban, a költségvetés módosítása és a pályázat kiírása után a Tartományi Sport- és Ifjúság-ügyi Titkárság pénzt biztosított a szabadkai Ivan Milutinović ÁI tornaterme padlóburkolatának a felújítására, valamint egy szabadtéri sportpálya megépítésére a szabadkai Kizúr István Általános Iskolában.

Mint azt ígértük, az új sportinfrastruktúra megépítése lesz a szabadkai önkormányzat prioritásainak egyike - mondta Nemanja Simović, majd hozzátette, hogy a sétaerdei úszómedence új, felfújható sátrának a felszerelése és a Városi Stadion reflektorvilágításának a megépítése után folyamatban van a törvény által előírt eljárás a Sportcsarnok légkondicionálásának a megoldására is.

- Ma a Jovan Mikić ÁI tanulóinak új, tartán borítású sportpályát adunk át, amely javítja a testnevelés színvonalát és csökkenti a tanulók sérülésének a veszélyeit. A Szent Száva ÁI tornatermének a felújítása után ezzel a tartományi Kormány és Szabadka Város újabb közös projektje valósult meg. A pálya megépítése 2.450.000 dinárba került, azzal, hogy a Város az előkészítő munkálatokra 450.000 dinárt költött, a Tartomány pedig kétmillió dinárt biztosított - mondta Nemanja Simović, majd bejelentette, hogy 2017. október 9-én a Május elseje utcai sportközpontban a polgárok még egy tartán borítású pályát vehetnek majd birtokukba.

 11392_2.jpg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál (2017.09.24. - 2017.09.29.)