Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Megünnepelték az idősek nemzetközi napját

2017.09.29.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális ügyekért és egészségügyért felelős tagja nyitotta meg október 1-je, az idősek nemzetközi napja alkalmából tartott rendezvényt. A város főterén jelen volt a Szabadka területén működő összes szociális és egészségügyi intézmény, valamint az idősekkel foglalkozó szervezetek és egyesületek is.

11386_1.jpg

Đukanović ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadka Város 2017-es költségvetéséről szóló rendelet alapján a szabadkai Gerontológiai Központnak a mintegy 800 rászoruló házi segítségnyújtására 37,8 millió dinárt irányoztak elő.

- A szervezetek és egyesületek projektfinanszírozása révén a Caritas és a Kolo srpskih sestara összesen 3,7 millió dinárt kap, ebből a Caritas 2,8 milliót, a Kolo srpskih sestara pedig 853 ezer dinárt.  Még egy tevékeny szervezetet emelnék ki, mégpedig a nyugdíjason városi egyesületét, amely a társadalmi és humanitárius tevékenységre idén 230.000 dinárt, a kulturális programok finanszírozására illetve társfinanszírozására kiírt pályázat keretében pedig további 140.000 dinárt kapott. Következik a közegészségügyi terv, illetve a város egészségügyi profiljának a  kidolgozása, ami a közegészségügyi terv bevezetője. Ebbe a munkába bekapcsolódik a Város Egészségügyi Tanácsa, illetve a fontos dokumentum kidolgozásába számos munkacsoportot is bevonunk majd - emelte ki Ilija Đukanović.

A becslések szerint Szabadkán több mint 24.000 idős él, vagyis ennyi a 65 évesnél idősebb polgártársunk.

Ricz Gábor, a Karitas igazgatója elmondta, hogy a szabadkai szervezet 105 személyről gondoskodik, emellett Zentán és Magyarkanizsán működik egy-egy szolgálata.

Az idei kampány jelmondata: "Lépés a jövőbe: felismerni a tehetségeket, az idősek társadalmi hozzájárulását és részvételét". A kampány célja népszerűsíteni az idősek hozzájárulását és részvételét a családokban, a helyi közösségekben és a társadalom összességében.

 

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)