Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Megünnepelték az idősek nemzetközi napját

2017.09.29.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális ügyekért és egészségügyért felelős tagja nyitotta meg október 1-je, az idősek nemzetközi napja alkalmából tartott rendezvényt. A város főterén jelen volt a Szabadka területén működő összes szociális és egészségügyi intézmény, valamint az idősekkel foglalkozó szervezetek és egyesületek is.

11386_1.jpg

Đukanović ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadka Város 2017-es költségvetéséről szóló rendelet alapján a szabadkai Gerontológiai Központnak a mintegy 800 rászoruló házi segítségnyújtására 37,8 millió dinárt irányoztak elő.

- A szervezetek és egyesületek projektfinanszírozása révén a Caritas és a Kolo srpskih sestara összesen 3,7 millió dinárt kap, ebből a Caritas 2,8 milliót, a Kolo srpskih sestara pedig 853 ezer dinárt.  Még egy tevékeny szervezetet emelnék ki, mégpedig a nyugdíjason városi egyesületét, amely a társadalmi és humanitárius tevékenységre idén 230.000 dinárt, a kulturális programok finanszírozására illetve társfinanszírozására kiírt pályázat keretében pedig további 140.000 dinárt kapott. Következik a közegészségügyi terv, illetve a város egészségügyi profiljának a  kidolgozása, ami a közegészségügyi terv bevezetője. Ebbe a munkába bekapcsolódik a Város Egészségügyi Tanácsa, illetve a fontos dokumentum kidolgozásába számos munkacsoportot is bevonunk majd - emelte ki Ilija Đukanović.

A becslések szerint Szabadkán több mint 24.000 idős él, vagyis ennyi a 65 évesnél idősebb polgártársunk.

Ricz Gábor, a Karitas igazgatója elmondta, hogy a szabadkai szervezet 105 személyről gondoskodik, emellett Zentán és Magyarkanizsán működik egy-egy szolgálata.

Az idei kampány jelmondata: "Lépés a jövőbe: felismerni a tehetségeket, az idősek társadalmi hozzájárulását és részvételét". A kampány célja népszerűsíteni az idősek hozzájárulását és részvételét a családokban, a helyi közösségekben és a társadalom összességében.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop