Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Ösztöndíjak a kézműves hiányszakmák tanulóinak

2017.09.15.

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja átadta a 2017/2018-as tanévre szóló ösztöndíjazási szerződéseket a műszaki kézműves hiányszakmákat tanuló diákoknak. A pályázatra 65 ösztöndíjazási kérelem érkezett be, ebből harmincat hagytak jóvá. Szabadka Városa már második éve folyósít ösztöndíjat azoknak a diákoknak, akik valamely hiányszakmára iratkoznak be.

11360_1.jpg

Mielőtt a Városháza Kék termében átnyújtotta volna a szerződéseket, Nataša Aleksić a sajtó képviselőinek elmondta, hogy ma azok az ösztöndíjasok írják alá a szerződéseket, akik az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában, a Politechnikai Iskolában, illetve a Vegyészeti-technológiai Iskolában iratkoztak be a hároméves képzés első osztályába.

– A tavaly tapasztalatok segítettek bennünket döntést hozni az ilyen jellegű ösztöndíjazás folytatásáról. Az ösztöndíjat tíz egyenlő havi részletben fizetjük ki, összege havi 3.000 dinár, azzal, hogy ha valamelyik tanulónak félévkor két negatív osztályzata van, elveszíti az ösztöndíjra való jogát. Ezek az ösztöndíjak felélénkítették az olyan kézműves hiányszakmákra való iratkozást, amelyekre városunknak szüksége van a gazdaság fejlődéséhez - mondta Nataša Aleksić.

Iso Planić, a középiskolai igazgatók aktívájának elnöke kiemelte, hogy az ösztöndíjak odaítélésével a város bizonyítottan felismerte a hiányszakmák jelentőségét, s hogy gondot visel a város fejlődéséről, annak kilátásairól.

Elmondta, hogy az asztalos szakma a Politechnikai Iskolában elhalt az előző tíz év során, s hogy az utolsó asztalos tagozatnak mindössze öt tanulója volt. Ebben az iskolaévben a bútorgyártó szakra 30 tanulót vettek fel.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop