Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Befejeződött a Ruhát mindenkinek akció

2017.08.31.

A Városi Tanács oktatásért, illetve szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, az Ana és Vlade Divac Alapítvány, továbbá az Integráció-és Tolerancia Humanitárius Központ (HCIT) képviselői az Inditeks cég támogatásával ma a Ruhát mindenkinek elnevezésű közös akció keretében a Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon tanulóit lepték meg ruha- és lábbeli csomagokkal.

11311_1.jpg

Ilija Đukanović köszönte meg az adományozók eredményes együttműködését, majd emlékeztetett rá, hogy ez a harmadik csomagosztás, s hogy a Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon gyermekei ezúttal másodszor részesültek az adományokból.

- Az Alapítvánnyal való együttműködés keretében több projekt valósult meg: bővítették a szabadkai Városi Vöröskereszt népkonyhájának a kapacitásait, felszerelést adományoztak a rendkívüli helyzetekre való reagálás megkönnyítésére, és továbbképzést szerveztek a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó helyi törzskar tagjai számára – mondta Đukanović.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány nevében a kitűnő együttműködésért minden partnerüknek, önkéntesnek, az USAID-nek, Szabadka polgárainak és a város önkormányzatának Vlatko Jovičević, az Ana és Vlade Divac Alapítvány projektjeinek helyi koordinátora mondott köszönetet.

- Együttesen nagy munkát végeztünk, hogy válaszoljunk a migránsválság városunkban tapasztalható kihívásaira. Igyekeztünk erősíteni a migránsoknak, de a helyi lakosságnak is különböző szolgáltatásokat nyújtó intézményeket és szervezeteket - mondta Jovićević.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány az USAID-del együttműködve 10 asztali számítógépet (PC-t) adományozott monitorral és a többi felszereléssel együtt a Miloš Crnjanski ÁI IT kabinetjének a berendezéséhez. Ebbe az iskolába jár egyébként Rami Aboudan (13), aki nagyanyjával és édesanyjával együtt menekült el az aleppói háborús rombolások elől, és a nagyanya szabadkai családi házában húzódott meg. A Miloš Crnjanski ÁI tanulói és tanárai minden igyekezetükkel azon vannak, hogy megkönnyítsék számára az új iskolába való beilleszkedést.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány a lokális közösségeknek a migránsválság okozta gondjaik enyhítésére indította el 2016. szeptember 1-jén a támogatási projekteket, amelyek most 2017. szeptember 1-vel zárultak.

 

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)