Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Nataša Kovačević az I. Szabadkai Félmaraton hivatalos arca

2017.07.18.

Nataša Kovačević az I. Szabadkai Félmaraton hivatalos arca. A versenyt 2017. szeptember 2-án, a városnapi ünnepségek keretében szervezik meg – közölték ma a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón.

11231_1.jpg

Horvát Tímea alpolgármester elmondta, hogy rendkívül nagy megtiszteltetés számára, amiért a szabadkai önkormányzat, a maga és sok szabadkai nevében köszöntheti Nataša Kovačevićet.

- Natašát nem kell külön bemutatni, mert lelkületével, optimizmusával, harciasságával és a sportban elért eredményeivel sok fiatal számára mutat irányt és példát – emelte ki Horvát Tímea, megköszönve kiváló sportolónknak, amiért elfogadta, hogy ő legyen az I. Szabadkai Félmaraton hivatalos arca.

Pásztor Bálint köztársasági képviselő, amatőr futó, a Horizont Sportegyesület tagja hangsúlyozta, hogy Nataša Kovačević a küzdeni akarás jelképe, olyan sportoló, aki ugyan soha nem vett még részt félmaratonon vagy maratonfutásban, de – mint mondta – ez nem jelenti azt, hogy nem is fog.

– Nataša kitűnő kosárlabdázó, szerb válogatott, játszott a Crvena Zvezdában, a Crvena Zvezda Női Kosárlabda Klub elnöke, játszott a magyarországi Győr csapatában, így bizonyos értelemben összeköti Magyarországot és Szerbiát – mondta Pásztor.

Nataša Kovačević megköszönte a csodás fogadtatást. Elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára egy olyan városban lenni, amely az utak és civilizációk útkereszteződésében található, amely ugyan mintegy 200-szor változtatott nevet, de egy valami változatlan: a kellemes érzés, amikor megérkezünk, és amikor visszatérünk ebbe a városba.

– Ezért nem kell csodálkoznunk azon, hogy Szabadka változatos kultúrája össze is köt bennünket. Most kialakul még egy erős kapcsolat, a félmaraton, amelyen az ember versenybe szállhat másokkal, de önmagával is, ami talán sokkal nehezebb. Ami engem illet, mindenki aki azon a napon megjelenik a versenyen, abszolút győztesnek számít. Ezeket a szavakat nem használom gyakran, de bárki, aki munkát, igyekezetet fektetett be és nem a könnyebb utat választotta, az csak nyertes lehet – emelte ki Nataša Kovačević.

A verseny hivatalos arca meghívott minden szabadkait, hogy legyen ott szeptember másodikán, s töltsön el a többiekkel együtt egy kellemes napot.

Kristifor Bogdanić, a Horizont Sportegyesület elnöke elmondta: hisz abban, hogy Nataša sokakat motivál és inspirál arra, hogy szeptember 2-án Szabadkára jöjjön, illetve sok szabadkait, hogy végigfussa a félmaratont, s hogy aznap egyéni győzelmeket, sikereket és rekordokat ünnepeljen.

Nataše Kovačević mellett az I. Szabadkai Félmaratonnak lesz még egy hivatalos arca, Nora Trklja, az 50 kilométeres futás országos bajnoka.

A futók számát 700-ban maximálták, mindenki a www.subotickipolumaraton.com hivatalos honlapon tud bejelentkezni a versenyre.

Bogdanić a szervezők nevében szeptember 2-ára minden szabadkaitól megértést és türelmet kért, mivel aznap a tágabb központ forgalmát átirányítják.

– Szükség lesz mindenki támogatására, hogy közösen álljunk a projekt mögé, s mutassuk meg, hogy Szabadka egy gyönyörű város, amely mindenkit szívesen lát – tette hozzá Bogdanić.

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Téli vásár – Winterfest 2017-2018  (2017.12.5. - 2018.01.13.)