Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Szentkúton megtartották a Nikola Tesla napokat

2017.07.15.

Gazdag, egésznapos kulturális-művészeti programmal ma Szentkúton a világ egyik legnagyobb tudósa, Nikola Tesla születésének 161. évfordulója alkalmából negyedik alkalommal rendezték meg a Nikola Tesla napokat, a likaiak Lika nevű szabadkai egyesületének a szervezésében. A rendezvény keretében különböző népi sportokban, kődobásban, helyből ugrásban és más versenyszámokban vetélkedtek a résztvevők, a legjobbak pedig serlegeket és érmeket kaptak. A programban részt vettek az óbecsei, dunacsébi, palánkai és szabadkai újítók is.

11226_1.jpg

Srđan Samardžić, a Városi Tanács beruházásokért, nemzetközi együttműködésért és turizmusért felelős tagja köszöntötte a megjelenteket Bogdan Laban polgármester és a maga nevében, majd kiemelte, hogy Nikola Tesla a civilizáció történetének egyik legragyogóbb elméje volt.

Mint mondta, Tesla a mindenkori szerbség egyik legkiemelkedőbb hajtása, Lika büszkesége, a jóság, a becsületesség, a tisztesség, a hazaszeretet és a szerénység legfényesebb példája volt, aki zsenialitásában megtestesítette mindazokat az értékeket, amelyekre őt és bennünket is tanítottak őseink, s amelyekre mi is tanítjuk utódainkat.

-A rendezvény célja megadni a tiszteletet egy olyan embernek, aki tudományos találmányaival adósává tett bennünket és az utánunk következő összes generációt, másfelől pedig egy újabb jelentős eseménnyel még inkább gazdagítani Szabadka kulturális értékeit – mondta Samardžić.

Gratulált a szervezőknek az ötletért és a rendezvény megszervezéséért, valamint mindazoknak, akik támogatták az esemény megrendezését.

A Likaiak Lika Egyesületének elnöke, Miloš Borjan megjegyezte, hogy az idei rendezvény humanitárius jellegű is, mivel a bevétel egy részét a Tedef Efektológiai Támogató és Edukációs Egyesület, valamint az autistákat segítő szabadkai egyesület kapja.

Egy nappal korábban, a Nikola Tesla napok keretében a Városháza előcsarnokában megnyílt a belgrádi Nikola Tesla Múzeum kiállítása, majd az esti órákban tanácskozást tartottak Nikola Tesla élete és munkássága a mai valóság tükrében címmel.

 

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Téli vásár – Winterfest 2017-2018  (2017.12.5. - 2018.01.13.)