Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Megnyílt az Egyetemi Evezős Európa-bajnokság

2017.07.13.

A palicsi Vigadó teraszán megnyílt az Egyetemi Evetős Európa-bajnokság, amelyen július 16-g (vasárnapig) 466 evezős egység áll rajthoz 23 európai ország 83 egyeteméről. A Palicsi-tavon eddig megrendezett evezős versenyek közül ezen indul a legtöbb ország. Az észak-bácskai evezős oázis közel 600 versenyzőt, vendéget és más érdeklődőt fogad ezekben a napokban. A verseny szervezője a Szerbiai Egyetemi Sportszövetség, technikai támogatója a Palicsi és a Danubius Evezős Klub, az Európa-bajnokság megrendezését pedig támogatja a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, valamint Szabadka Városa.

11224_1.jpg

A megnyitóünnepségen jelen volt Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúságügyi titkár is, aki köszöntötte a résztvevőket, majd emlékeztetett rá, hogy a Titkárság kitűnően együttműködik a szabadkai önkormányzattal mind ennek e versenynek a megrendezésében, mind pedig más, a sporttal és ifjúsággal kapcsolatos tevékenységekben.

– A Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság az Egyetemi Evezős Európa-bajnokságra a tartomány szempontjából különösen jelentős eseményként tekint. Ez kiváló lehetőség az evezőssport fejlesztésére, valamint Palics és Szabadka népszerűsítésére is. Mindannyian rendkívül elégedettek lehetünk a versenyzők számával, a jelenlegi 466 egységgel 23 európai ország 83 egyeteméről, ami eleget mond magának a versenynek a minőségéről is. Vajdaságban ennek a sportnak gazdag hagyományai és olimpiai érmesei is vannak – hangsúlyozta Batez.

Siniša Jasnić, a Szerbiai Egyetemi Sportszövetség elnöke beszélt az Egyetemi Evezős Európa-bajnokság jelentőségéről.

– Szeretnénk, ha a sport visszatérne az egyetemekre, és gratulálunk a szabadkai Közgazdasági Karnak, azon kevesek egyikének, akik ebben sikerrel jártak. Szabadka kitűnő házigazdának bizonyult. Bogdan Laban polgármesterrel, és Nemanja Simovićtyal, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjával arról beszélgettünk, hogy jövőre esetleg itt rendezzük meg több ezer egyetemi hallgató részvételével a Szerbiai Egyetemi Játékokat – mondta Jasnić.

Nemanja Simović elmondta, hogy a helyi önkormányzat többet fog tevékenykedni a sport és a turizmus összekapcsolásán, hiszen az elkövetkező négy napban szinte az összes palicsi szálláshelyet lefoglalták.

– Az elkövetkező néhány napban több mint 2.000 éjszakázást valósítunk meg, gyakorlatilag minden szálláshely megtelt, beleértve a szabadkai Diákotthont és Egyetemista Otthont is. Folyamatosan szeretnénk tóparti eseményeket szervezni. A vitorlás- és evezős verseny után, néhány napja itt tartották a City games vetélkedőt, az egykori Játék határok nélkül utódját, most pedig ismét egy nagy európai verseny házigazdái vagyunk. A sport mellett Palicson különböző művelődési rendezvényekre is sor kerül. A hét végén kezdődik az Európai Filmek palicsi fesztiválja, a vendégeknek pedig azt tanácsoltuk, hogy maradjanak itt még néhány napot, hogy élvezhessék a palicsi kínálatot – mondta Simović.

Ma önöket versenyzőként, egyetemistaként látjuk vendégül, de őszintén szeretnénk jó házigazdák lenni, hogy néhány év múlva turistaként térjenek vissza hozzánk.

– Azért jöttek városunkba, hogy minél jobb eredményeket érjenek el, mi pedig szeretnénk minél jobb feltételeket biztosítani az önök számára. Rajtunk áll. hogy jó házigazdák legyünk, s már most megbeszéléseket folytatunk arról, hogy jövőre ismét egy nagy egyetemi verseny házigazdái legyünk - emelte ki Simović.

A palicsi Egyetemi Evezős Európa-bajnokság eredményhirdetését és záróünnepségét a Vigadónál ejtik meg 2017. július 16-án, vasárnap, 16.30 és 18.30 között.

11224_2.jpg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál (2017.09.24. - 2017.09.29.)