Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

A romák oktatása fontos a szegénységből való kijutásukhoz

2017.06.09.

Dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium államtitkára, a romák helyzetének a javítására és a roma bekapcsolódás évtizede programjának végrehajtására létrehozott tanács elnöke, továbbá Ilija Đukanović, a Városi tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, valamint Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja ma Szabadkán ellátogatott a Roma Képzési Központba.

11119_1.jpg

Ivanišević elmondta, hogy a Roma Képzési Központ az önkormányzattal való együttműködés és az integrálódás jó példája, s hogy az Európai Unió eszközeiből bizonyos összeget jóváhagynak a központ számára.

Az államtitkár a jelenlevőknek kifejtette, hogy a romák és roma családok lakáskérdésének a megoldását célzó projektre, amelyet a német Help Humanitárius Szervezet valósított meg, az Unió 2,5 millió eurót biztosított, a szerbiai romák oktatási lehetőségeinek és integrációjának az előmozdítására, a fiatal romák támogatására és a hazatérők reintegrálódására a német szövetségi kormány 2,4 millió eurót különített el.

Nenad Ivanišević kiemelte, hogy az oktatás, a foglalkoztatás, a lakhatás, az egészség- és a szociális védelem a romák szerbiai társadalmi felzárkózási stratégiájának a legfontosabb elemei. Emlékeztetett rá, hogy a szerb Kormány június 7-i ülésén meghozta a Stratégia végrehajtásának tevékenységi tervét, ami a köztársasági Kormány elkötelezettségét és gondoskodását bizonyítja a romák helyzetének a javítása iránt.

Ilija Đukanović elmondta, hogy több szerv és szervezet is részt vett a romák helyzetének a javítására irányuló tevékenységi terv kidolgozásában.

Az elkövetkező időszakban – mondta Đukanović - a romák helyzetének az előmozdítására irányuló helyi tevékenységi tervet megvitatják a Városi tanács és a helyi képviselő-testület tagjai is, elfogadását követően pedig lehetőség nyílik a különböző alapok eszközeinek a megpályázására is.

A Roma Képzési Központ civil szervezetként 2005-ben jött létre a romáknak a helyi társadalmi közösségbe való bekapcsolódásának előmozdítása, az előítéletek nélküli társadalom kiépítése érdekében.

11119_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop