Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Megkezdődött a kínai kultúra hete

2017.06.05.

A tavaszi fesztiválnak, illetve a kínai újévnek – a kínaiak legfontosabb hagyományos ünnepének - szentelt fényképkiállítás megnyitásával a Szabadegyetem kiállítótermében ma megkezdődött a kínai kultúra szabadkai hete.

11104_1.jpg

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja Bogdan Laban szabadkai polgármester és az önkormányzat nevében üdvözölte a vendégeket, köztük Xu Hongot, a Kínai Népköztársaság belgrádi nagykövetségének művelődési tanácsadóját, kiemelve, hogy Kína története az egyik legősibb civilizáció története, gazdag kulturális örökséggel és hagyományokkal.

Mint mondta, a kiállított fényképek ennek a 4000 éves fesztiválnak a megünnepléséről készültek szerte a világban, és betekintést nyújtanak a kínai nép pszichológiájába, esztétikájába, örökségébe és kultúrájába. A fényképek a kínai kultúra esszenciájának a titkait és szépségeit, az ősök hagyatékának a megőrzését, a nép történetét tárják elénk.

– Remélem, hogy a tüzes kakas évében is mindinkább jelen leszünk egymásnál a kulturális-művészeti tartalmakon keresztül, ezáltal is erősítve a Szerbia és Kína közti hagyományos barátságot - mondta Miroslava Babić.

Xu Hong a fényképkiállítás megnyitásakor köszönetet mondott a szervezőnek, a Szabadegyetemnek a kiállítás előkészületeibe fektetett erőfeszítésekért, hangsúlyozva, hogy a kínai kultúra hete alatt, június 5-e és 9-e között az Eurocinema Moziban öt újabb gyártású kínai filmet mutatnak be.

- A kiállított fényképek és a filmek bemutatják a kínai kultúra és a szokások egy részét, s remélem, hogy ez a hét alapul szolgál a kínai történelemmel és kultúrával való jobb megismerkedéshez – hangsúlyozta Xu Hong.

A hét folyamán az Eurocinema Moziban 17 órától öt kínai filmet vetítenek, a belépés díjtalan.


Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop