Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Hat éves a Gerontológiai Klub a Harcosok Sorakozóján

2017.06.02.

- A gerontológiai klubok a legalkalmasabb formája annak, hogy a szociális védelem szolgáltatásait közelebb vigyük a helyi lakossághoz – mondta a Harcosok Sorakozója Lakótelepen hat éve működő Gerontológiai Klub évfordulója alkalmából megtartott ünnepségen dr. Nenad Ivanišević, munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi államtitkár.

11096_1.jpg

Az államtitkár kiemelte, hogy büszke arra a 15 éves projektre, amelynek keretében a szabadkai Gerontológiai Központnak (GK) köszönhetően gerontológiai klubok nyílnak Szabadka területén.

Petar Balažević, a szabadkai GK igazgatója elmondta, hogy a klubot a Központ keretében nyitották meg, s hogy 262 tagot számlál.

Ilija Đukanović, a Városi tanács szociális- és egészségügyért felelős tagja Szabadka Város nevében gratulált a Harcosok Sorakozóján működő klubnak a 6. évforduló alkalmából.

Emlékeztetett rá, hogy a gerontológiai klubok biztosítják a helyet legidősebb polgártársaink számára, hogy találkozzanak egymással, részt vegyenek a kreatív műhelymunkákban, a művelődési és szórakoztató műsorokban, és hogy különböző szolgáltatásokat vegyenek igénybe jelképes illetve hozzáférhető áron.

- Mindez együtt képezi az aktív öregedés alapjait – hangsúlyozta Đukanović, majd hozzátette, hogy Szabadka Város a városi költségvetésből 38 millió dinárt biztosított a nyílt védelemre.

Az ünnepségen jelen volt Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja is.

A projektet, amelynek keretében Szabadka Város területén minden helyi közösségben gerontológiai klubokat nyitnak, a szabadkai Gerontológiai Központ indította el 2002-ben, azzal a szándékkal, hogy ezáltal biztosítsa az idősek számára az intézményen kívüli szociális védelmet.  

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop