Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Hat éves a Gerontológiai Klub a Harcosok Sorakozóján

2017.06.02.

- A gerontológiai klubok a legalkalmasabb formája annak, hogy a szociális védelem szolgáltatásait közelebb vigyük a helyi lakossághoz – mondta a Harcosok Sorakozója Lakótelepen hat éve működő Gerontológiai Klub évfordulója alkalmából megtartott ünnepségen dr. Nenad Ivanišević, munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi államtitkár.

11096_1.jpg

Az államtitkár kiemelte, hogy büszke arra a 15 éves projektre, amelynek keretében a szabadkai Gerontológiai Központnak (GK) köszönhetően gerontológiai klubok nyílnak Szabadka területén.

Petar Balažević, a szabadkai GK igazgatója elmondta, hogy a klubot a Központ keretében nyitották meg, s hogy 262 tagot számlál.

Ilija Đukanović, a Városi tanács szociális- és egészségügyért felelős tagja Szabadka Város nevében gratulált a Harcosok Sorakozóján működő klubnak a 6. évforduló alkalmából.

Emlékeztetett rá, hogy a gerontológiai klubok biztosítják a helyet legidősebb polgártársaink számára, hogy találkozzanak egymással, részt vegyenek a kreatív műhelymunkákban, a művelődési és szórakoztató műsorokban, és hogy különböző szolgáltatásokat vegyenek igénybe jelképes illetve hozzáférhető áron.

- Mindez együtt képezi az aktív öregedés alapjait – hangsúlyozta Đukanović, majd hozzátette, hogy Szabadka Város a városi költségvetésből 38 millió dinárt biztosított a nyílt védelemre.

Az ünnepségen jelen volt Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja is.

A projektet, amelynek keretében Szabadka Város területén minden helyi közösségben gerontológiai klubokat nyitnak, a szabadkai Gerontológiai Központ indította el 2002-ben, azzal a szándékkal, hogy ezáltal biztosítsa az idősek számára az intézményen kívüli szociális védelmet.  

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)