Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Fogadás az orosz Csajkovszkij város küldöttségének a tiszteletére

2017.05.30.

Zagorka Panić, Szabadka Város menedzsere, Miroslava Babić és Srđan Samardžić, a Városi tanács két tagja, valamint Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára ma a Városháza Zöld termében megbeszélést folytatott az oroszországi Csajkovszkij Város küldöttségével, Ogleznyeva Irina Jurjevnával, Csajkovszkij városi körzet helyettes vezetőjével az élén.

11085_1.jpg

Zagorka Panić üdvözölte – ahogyan mondta – a testvéri és baráti Oroszországból érkezett vendégeket, majd hozzátette, hogy reményei szerint az elkövetkező időszakban együttműködés jön létre Szabadka és Csajkovszkij városok között az oktatás, a kultúra, a mezőgazdaság és az egészségügy terén.

Jasmina Stevanović kiemelte, hogy Szabadkán közel 100 diák tanulja második idegen nyelvként az oroszt, mégpedig a györgyéni Vladimir Nazor Általános Iskolában. Emlékeztetett rá, hogy a korábbi években orosz nyelvet tanultak az Ivan Sarić Műszaki Iskolában és a Svetozar Marković Gimnáziumban.

- A szakelőadói káder hiánya az egyik oka annak, hogy az orosz nyelv eltűnt a szabadkai iskolákból, kívánalmak és a kezdeményezések ellenére, hogy a szabadkai tanulók számára tegyék lehetővé az orosz nyelv tanulását. Az oktatás mellett a két nép együttműködésére lehetőséget nyújt elsősorban a kultúra, mégpedig a Szerb-orosz Bartáti Társaság tevékenységén és munkáján keresztül, amit a Város évek óta támogat a kulturális projektek pályázatalapú társfinanszírozására biztosított eszközökkel. A kultúra jelenti a két nép és a két ország számára az együttműködés útját – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Miroslava Babić javasolta, hogy Szabadka és Csajkovszkij létesítsen kulturális együttműködést, majd rövid ismertette városunk lehetőségeit a kulturális turizmus terén.

Srđan Samardžić meghívta a vendégeket, hogy látogassanak el a 11. Nemzetközi és Regionális Vásárra, a SuSajam 2017-re, amely 2017. június elsején nyílik meg, s amelyen 200 kiállító mutatkozik be.

A Csajkovszkijból érkezett küldöttség bemutatta oktatási és kulturális intézményeit és kifejezte készségét a diákcserén keresztül megvalósuló együttműködés felújítására.

A házigazdák alkalmi ajándékokkal kedveskedtek az oroszországi vendégeknek, akik szabadkai beszélgetőtársaiknak eredeti ajándékokat készítettek Csajkovszkij körzetéből.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја