Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Fogadták a Baden-Württemberg-i Dunamenti Svábok Kulturális Alapítványának küldöttségét

2017.05.27.

Zagorka Panić, Szabadka Város menedzsere, továbbá Miroslava Babić, Srđan Samardžić és Nataša Aleksić, a Városi Tanács kultúráért, turizmusért, beruházásokért, nemzetközi kapcsolatokért és oktatásért felelős tagjai ma a Városházán találkoztak a Duna menti svábok Baden-Württemberg-i székhelyű kulturális alapítványának a küldöttségével, amelyet Julian Würtenberger, a Baden-Württemberg-i Szövetségi Tartományi Belügyminisztérium adminisztratív vezetője, a miniszterhelyettes és az Alapítvány Tanácsának az elnöke, továbbá a szabadkai Maria Theresiopolis Német Egyesület képviselői alkottak.

11076_1.jpg

Miroslava Babić üdvözölte a városunkba először látogató vendégeket, kiemelve, hogy a találkozó jó alkalom arra, hogy tájékoztassa őket a Szabadka Városa és Németország közötti együttműködésről az oktatás és a gazdaság terén.

Nataša Aleksić elmondta, hogy a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény Hüvelyk Panna Óvodájában működő, kétnyelvű, szerb-német illetve magyar-német nyelvű csoportok mellett az Október 10-e és a Majsai Úti Általános Iskolában a szülők kérték, hogy idegen nyelvként a diákok a német nyelvet tanulják.

A megbeszélésen szó volt a kétszakos képzésről városunkban, illetve arról, hogy miként őrizhetők meg a régi mesterségek, illetve hogy miként motiválhatók a tanulók arra, hogy szakmunkás-képző iskolákba iratkozzanak. A küldöttséget tájékoztatták arról, hogy Szabadka Városa a hiányszakmákra iratkozó tanulók számára havi 3.000 dináros ösztöndíjat biztosított.

Zagorka Panić elmondta, hogy Szabadka büszkesége a kisbajmoki Ipari övezet, ahol jelenleg mintegy hatezren dolgoznak.

Srđan Samardžić emlékeztetett rá, hogy a kisbajmoki Ipari Övezetben működő 11 nagyvállalat közül négy Németországból érkezett.

- Szabadka kész az új befektetők fogadására, mivel az Ipari övezetben van még szabad terület.  A Város a Szerb Köztársasággal együttműködve igyekszik megteremteni az összes infrastrukturális feltételt, hogy minél több befektetőt vonzzon ide – emelte ki Samardžić, hozzátéve, hogy Szabadka számára előnyös Palicsnak, mint idegenforgalmi célállomásnak a közelsége is.

A németek Maria Theresiopolis nevű egyesületének képviselői a vendégeket tájékoztatták az Egyesület tevékenységéről és köszönetet mondtak a Szabadka Városa által nyújtott támogatásért.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop