Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Hírek

Segítség a roma családoknak

2017.05.19.

Dr. Nenad Ivanišević munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi államtitkár, Stevan Nikolić, a romák inklúziójának szabadkai koordinátora, valamint Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a Városi Tanács tagjai ma Szabadkán meglátogatták Hasime Hajrizi roma családját.

11052_1.jpg

Ivanišević kijelentette, hogy a roma közösség inklúziójának a kérdése a szerb társadalom számára olyan kérdés, amelyet kezelni tud és támogatást nyújt a másfajta embereknek.

Ez a roma család példázza azt, hogy a romák társadalmi bekapcsolására elfogadott stratégia a Szerb Köztársaságban nem csupán holt betű a papíron – emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy a szerb Kormány számára sosem volt kérdéses, miként viszonyuljon a lakosság érzékeny kategóriáihoz.

Stevan Nikolić, a romák inklúziójának szabadkai koordinátora elmondta, hogy Szabadka Városban elkészülőben van a Stratégián alapuló helyi tevékenységi terv. Szavai szerint az oktatás a roma közösségen belüli változások alapját jelenti. Nikolić ismertette az adatokat, miszerint Szabadkán 2950 kiköltöztetett roma és 40 olyan roma család él, akik a kitoloncolási egyezmény alapján tértek vissza.

A Hajrizi családot a Szerbián belül kiköltöztetett személyek segélyprogramja keretében támogatják, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet a Dán Menekültügyi Tanáccsal és az UNHCR-rel együtt valósít meg.

Ilija Đukanović hangsúlyozta, hogy ez a második egymást követő év, amelyben a helyi önkormányzat megállapodást írt alá az Ökumenikus Segélyszervezettel, s hogy Szabadka Városa kész a megállapodás értelmében támogatást nyújtani városunk roma közösségének.

A projekttel összhangban Szabadka Városa igyekszik megoldani a roma nemzeti közösség problémáit.  Idén 36 Koszovóról kiköltöztetett roma család, akik saját házzal rendelkeznek, kap támogatást a különböző építési munkálatokhoz. A 2017. évi projekt értéke kilencmillió dinár.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Palicsi Filmfesztivál  (2019.07.20.-2019.07.26.)