Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Szabadkai látogatáson az EBESZ szerbiai missziójának nagykövete

2017.05.18.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a Városházán találkozott Andrea Orizióval, az EBSZ szerbiai missziójának a vezetőjével. Több időszerű témáról cseréltek véleményt, valamint arról, miként lehetne előmozdítani Szabadka Város és az EBESZ missziója közötti együttműködést, mivel a szerbiai megbízatás a reformok támogatására és az ország modernizációjához való segítségnyújtásra terjed ki.

11047_1.jpg

A beszélgetőtársak egyet értettek abban, hogy Szabadka - soknemzetiségű közösségként, amelynek lakosságát több mint 20 különböző nép és nemzetiség alkotja, és olyan városként, amelyben évszázadok óta harmonikusan élnek együtt a különböző vallásokhoz tartozó emberek – jó modell nem csak a környező országok számára, hanem szélesebb körben is, hogy miként tartják tiszteletben a nemzeti kisebbségek jogait, illetve mit kellene tenni egy közösség társadalmi-gazdasági fejlődése és a közvetlen külföldi befektetések megnyerőse érdekében.

Laban polgármester a Szabadkát is sújtó migránsválságról elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat az európai normáknak megfelelően járt el, és a nemzetközi humanitárius szervezetek támogatásával sikerrel oldott meg minden gondot és lehetséges problémát, amelyekkel a válság megoldása során szembe kellett néznie.

Az ideiglenes szabadkai migráns-befogadó központban jelenleg mintegy 140-en tartózkodnak, s mindenki számára, akkor is, amikor ezen a területen több ezer migráns tartózkodott, humánus életkörülményeket biztosítottak, élelmet, vizet, egészségvédelmet és biztonságot, hangsúlyozta Laban polgármester, majd hozzátette, hogy Szabadka polgárai a migránsválság idején – amely városunkban már több éve tart – magas fokú megértést, szolidaritást és humanitást tanúsítottak, igyekezve minél elviselhetőbbé tenni ezen emberek számára azt a helyzetet, amelybe kerültek.

A szívélyes találkozó során Laban polgármester és Orizio nagykövet kiemelt több más fontos témát is, amelyek ugyancsak az EBESZ szerbiai missziójának a hatáskörébe tartoznak, s amely ugyancsak összefüggnek az önkormányzatok hatáskörével is.

A Városháza Zöld termében megtartott találkozón jelen volt Giovanni Gabassi, az EBESZ szerbiai misszióvezetőjének kabinetfőnöke, Horvát Tímea alpolgármester és Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja is.

Andrea Orizio nagykövet első hivatalos szabadkai látogatása végén ellátogatott a Közgazdasági Karra.


024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Desiré (2017.11.25. - 2017.12.03.)