Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Szabadkai küldöttség látogatott Sandvikenbe

2017.05.17.

Szabadka Város küldöttsége Bogdan Laban polgármesterrel az élén a  múlt hét végén ellátogatott a svédországi Sandvikenbe. A látogatásra a két önkormányzat hároméves projektjével és Szabadka, valamint Sandviken együttműködési szándéknyilatkozatával összhangban került sor.

11042_1.jpg

Peter Kärnström, Sandviken polgármestere és Bogdan Laban, Szabadka polgármestere véleményt cserélt a helyi közigazgatások irányításával kapcsolatos kihívásokról a polgároknak nyújtott szolgáltatások terén, valamint tájékozódtak a helyi önkormányzatok szerveződési formáiról.

A szabadkai és a házigazdák küldöttsége a következő témákkal foglalkozott: a munkanélküliség megoldása, a fenntartható energiával foglalkozó vállalkozók támogatása, továbbá az innovatív technológiák alkalmazása az ökológiában és a környezetvédelemben.

A szabadkaiak megismerkedtek a megújuló energiaforrásokat, az energiahatékonyságot és a környezetvédelmet érintő törekvésekkel, elképzelésekkel és új technológiákkal, amelyeket a svéd önkormányzat támogat.

A szabadkai küldöttség találkozott az ottani vállalkozókkal, akiket tájékoztatott a város gazdasági, kulturális és idegenforgalmi potenciáljáról, valamint a szerbiai vállalkozási lehetőségekről.

Sandviken község vállalta, hogy idén a 2017. június 1-je és 3-a között Szabadkán megrendezésre kerülő SuSajam Nemzetközi Gazdasági és Regionális Vásár partnervárosa lesz.  Ez lehetőséget ad arra, hogy a szerbiai vállalkozók és üzletemberek találkozzanak a sandvikeni vállalkozókkal a tényleges üzleti együttműködés kialakítása érdekében.

A hároméves projekt megvalósításához az anyagiakat a svéd Nemzetközi Együttműködési és Fejlesztési Ügynökség (SIDA http://www.sida.se) biztosította.

11042_2.jpg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál (2017.09.24. - 2017.09.29.)