Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Aktualitások

Szabadkai küldöttség látogatott Sandvikenbe

2017.05.17.

Szabadka Város küldöttsége Bogdan Laban polgármesterrel az élén a  múlt hét végén ellátogatott a svédországi Sandvikenbe. A látogatásra a két önkormányzat hároméves projektjével és Szabadka, valamint Sandviken együttműködési szándéknyilatkozatával összhangban került sor.

11042_1.jpg

Peter Kärnström, Sandviken polgármestere és Bogdan Laban, Szabadka polgármestere véleményt cserélt a helyi közigazgatások irányításával kapcsolatos kihívásokról a polgároknak nyújtott szolgáltatások terén, valamint tájékozódtak a helyi önkormányzatok szerveződési formáiról.

A szabadkai és a házigazdák küldöttsége a következő témákkal foglalkozott: a munkanélküliség megoldása, a fenntartható energiával foglalkozó vállalkozók támogatása, továbbá az innovatív technológiák alkalmazása az ökológiában és a környezetvédelemben.

A szabadkaiak megismerkedtek a megújuló energiaforrásokat, az energiahatékonyságot és a környezetvédelmet érintő törekvésekkel, elképzelésekkel és új technológiákkal, amelyeket a svéd önkormányzat támogat.

A szabadkai küldöttség találkozott az ottani vállalkozókkal, akiket tájékoztatott a város gazdasági, kulturális és idegenforgalmi potenciáljáról, valamint a szerbiai vállalkozási lehetőségekről.

Sandviken község vállalta, hogy idén a 2017. június 1-je és 3-a között Szabadkán megrendezésre kerülő SuSajam Nemzetközi Gazdasági és Regionális Vásár partnervárosa lesz.  Ez lehetőséget ad arra, hogy a szerbiai vállalkozók és üzletemberek találkozzanak a sandvikeni vállalkozókkal a tényleges üzleti együttműködés kialakítása érdekében.

A hároméves projekt megvalósításához az anyagiakat a svéd Nemzetközi Együttműködési és Fejlesztési Ügynökség (SIDA http://www.sida.se) biztosította.

11042_2.jpg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Uzmi račun i pobedi
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia