Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

60 éves a Žarko Zrenjanjin ÁéKI

2017.05.17.

Ma este a szabadkai Modern Képtárban (Raichle palota) a tanulók munkáiból nyílt kiállítással és díszüléssel ünnepelték meg a szabadkai Žarko Zrenjanjin Általános és Középiskola (ÁéKI) megalapításának és tevékenységének 60. évfordulóját.

11041_1.jpg

Dragana Vučković, a  Žarko Zrenjanjin ÁéKI igazgatója a sajtó képviselőinek elmondta, hogy büszke amiért egy olyan iskola igazgatója lehet a városban, amelynek volt mersze felelősen magára vállalni a modell, a példa szerepét abban, hogy hogyan kell humánusnak, együtt-érzőnek és nemes lelkületűnek lenni.

- Mindannyian, akik ennek a városnak a lakó vagyunk, magunkkal kellene vinnünk ezt az érzést, sőt, nem csak magunkkal vinni, hanem terjeszteni is – hangsúlyozta Dragana Vučković.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára szerint a Žarko Zrenjanjin ÁéKI megalapítása 60. évfordulójának a megünneplése annál inkább jelentős, mivel Szerbiában ez a legrégebbi ilyen profilú iskola.

- Számunkra, az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy a Žarko Zrenjanjin ÁéKI-vel az iskola jellege miatt is jó együttműködést folytassunk. Igyekszünk előbbre mozdítani a munkát és az oktatást, hogy tartalmassá tegyük azt a teret, amelyben a gyermekek tanulnak és élnek, hiszen az iskola gyakorlatilag a második otthonuk. Külön tiszteletet érdemelnek az iskola alkalmazottai, nem csak tudásuk, tapasztalatuk és készségeik miatt, amelyet átadnak a gyermekeknek, hanem azért az óriási megértésért és elkötelezettségért, amelyet a gyermekekkel való munkában mutatnak fel, azért a nevelői, oktatói, szociális és egészségügyi összefonódásért, amellyel nap mint nap találkoznak – emelte ki Jasmina Stevanović.

A Žarko Zrenjanjin olyan általános és középiskola, amely fejlődési rendellenességekkel küszködő gyermekek nevelésével és oktatásával foglalkozik. 1957-ben a szabadkai Községi Népbizottság határozatával alapították. Ma már egy modern iskola mintegy 300 tanulóval és több mint 80 foglalkoztatottal, esztétikailag és közegészségileg szolidan rendezett térrel, tornateremmel, szaktantermekkel és műhelyekkel.

Az iskola felölel minden fejlődési korosztályt: foglalkozik iskoláskor előtti gyermekekkel, általános és középiskolás tanulókkal, az idősebbek napközijében pedig a 18 éven felüliekkel is. Az iskola oktatómunkája módosított, a tanulók fejlettségi zavarának fokához igazították, kivéve az általános iskola elsőtől negyedik osztályáig, ahol az oktatás az alapfokú oktatás tantervével és programjával összhangban zajlik.

Az autista gyermekekkel egyelőre egyénileg foglalkoznak. A középiskolában a következő szakmák vannak képviselve: gépészet és fémmegmunkálás, textil- és bőripar, mezőgazdaság, élelmiszer-termelés és –feldolgozás.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop