Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Szabadkára látogatott Kyle Scott, az USA nagykövete

2017.05.12.

Városunkban tett látogatása során Kyle Scott, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete munkatársaival együtt ma a városházán megbeszéléseket folytatott Bunford Tivadarral, a Városi Képviselő-testület elnökével, Zagorka Panić városi menedzserrel, Ilija Đukanovićtyal, a Városi Tanács tagjával és Ladóczki Gyulával, a Városi Képviselő-testület titkárával. A szívélyes hangulatú megbeszélést követően Scott nagykövet megtekintette a Városháza földszintjén az Ügyfélszolgálati Központot, meglátogatta a Helyi Gazdaságfejlesztési Titkárságot, a Vöröskereszt Népkonyháját, majd pedig a Mentőszolgálatot, ahol dr. Mila Dujmić Bogdanovićnak, az Egészségház igazgatójának adományt adott át – két mobil EKG készüléket az Egészségház keretében működő Mentőszolgálat szükségleteire.

11037_1.jpg

A mobil EKG készülékeket, amelyeket az Ana és Vlade Divac Alapítvány biztosított az Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökséggel (USAID) együttműködve, Kyle Scott Mila Dujmić Bogdanovićnak a Divac Alapítvány elnökének, Ana Koeshallnak a jelenlétében nyújtotta át.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány 2016. november 23-án a Vöröskereszt szabadkai városi szervezete Népkonyhájának egymillió dinár értékű felszerelést adományozott, amely lehetővé tette, hogy a napi 1.100 adag étel helyett 1.500 adagot, vagyis 400-zal többet készítsenek.

Mindkét adományt a Helyi önkormányzatok támogatása a menekültválság kezelésében elnevezésű projekt keretében adták át, amelyet a Divac Alapítvány valósít meg az USAID pénzügyi támogatásával.

Ugyanezen projekt keretében nemrégiben Szabadka Városa 10.000 dollár értékben kapott felszerelést a rendkívüli helyzetekre. Ebben szivattyúk, áramfejlesztők és számítógépek találhatók, továbbá a Kolevka Gyermekorrhon számára egy mobil EKG készüléket biztosítottak.  

Ezeknek az adományoknak az értéke összesen 20.000 dollár.

11037_2.jpg

A délután folyamán Kyle Scott a Vajdasági magyar Szövetség székházában találkozott Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével, majd a Horvát Nemzeti Tanácsban Slaven Bačićtyal, a Tanács elnökével és Tomislav Žigmanovval, a VHDSZ elnökével folytatott megbeszéléseket.

Egy nappal korábban Scott nagykövet először a Zsidó Hitközség vendége volt, majd pedig Aleksandar Vulinnal, a Szerb Köztársaság Kormánya munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi miniszterével ellátogatott az ideiglenes szabadkai migráns befogadóközpontba.

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Danube
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Desiré (2017.11.25. - 2017.12.03.)