Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Értesítések

A lakosság oktatását célzó közös platform

2017.03.24.

A szabadkai hulladékgazdálkodási régió köz- és civil szektorának képviselői tegnap megállapodtak abban, hogy közös platformot indítanak a lakosság folyamatos oktatására, tájékoztatására és a fenntartható regionális hulladékgazdálkodás szükségességének tudatosítására.

10933_1.jpg
A civil szervezetek, a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium Hulladékgazdálkodási Főosztályának és az Uniós Pénzalapokból Finanszírozott Projekteket Követő Részlegének, Szabadka Város Önkormányzatának, a Regionális Hulladéktároló Kft. és az Európai Unió “Regionális hulladékgazdálkodási központ építése a Szabadkai körzetben” projektumának képviselői megbeszélést folytattak a Szabadkán, Csókán, Zentán, Topolyán, Törökkanizsán, Kishegyesen és Magyarkanizsán bevezetendő új hulladékgazdálkodási rendszer bemutatásával kapcsolatos együttműködés fejlesztéséről.

A “Változások kezdeményezői” kerekasztal beszélgetésen, amit az EU projekt és a Regionális Hulladéktároló Kft. szerveztek, megállapodás született arról, hogy együttműködési megállapodást írnak alá, amely egy egész sor akciót irányoz elő a polgárok tájékoztatására. A nyílt eszmecsere során a résztvevők kezdeményezték, hogy közös mechanizmusokat hozzanak létre a lakosság folyamatos oktatására irányuló aktivitások koordinálására, amelyek lehetővé tennék az új szokások könnyebb elsajátítását és az új hulladékkezelési rendszerre való hatékonyabb áttérést.

A hulladéklerakó építése más javában folyik, és végső ideje, hogy a lakosságot megismertessük a hulladék begyűjtésének, szelektálásának és újrahasznosításának leendő rendszerével, továbbá mindazokkal az újdonságokkal, melyekkel a régió a kommunális gondok megoldásának új megközelítése folytán szembesül majd.

A kerekasztal beszélgetés jó alkalmat nyújtott arra is, hogy a civil szervezetek képviselői tájékozódjanak a szerbiai hulladékgazdálkodás valamennyi aspektusáról, és Szerbia tárgyalási pozíciójának definiálására tervezett előkészületekről a hulladékgazdálkodás terén, a környezetvédelemre vonatkozó 27. fejezet végrehajtása érdekében.

Bemutatásra került a békovai regionális hulladékkezelési és hulladéktárolási üzem környezeti hatástanulmánya is.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop