Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

50 kiló turijai kolbászt kapott a népkonyha

2017.02.10.

A Szabadság téren ma bemutatkozott a hagyományos, sorrendben 33-ik Turijai Kolbász Napok rendezvénye. A turijai vendégek ezúttal 50 kiló friss kolbászt adtak át ajándékként a Szabadkai Vöröskereszt képviselőinek az itteni népkonyha számára. Szabadka város képviseletében az adomány átvételénél jelen volt Horváth Tímea polgármester-helyettes, Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemmel és Osztrogonác Simon, a testület mezőgazdasággal megbízott tagja.

10828_1.jpg

Miroslav Medurić, a turijai Kolbász Napok szervezőbizottságának elnöke ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadkán, Zomborban és Újvidéken is bemutatkozik ez a hagyományos rendezvény, amelyet egyébként Turija faluban február 25-én és 26-án tartanak. Medurić bejelentette, hogy a manifesztáció első napján mutatják be a leghosszabb, összesen 3033 méter hosszú kolbászt is, amelyet méterre árulnak majd a látogatóknak.

A helyi önkormányzat, továbbá a saját nevében Ilija Đukanović mondott köszönetet a turijai egyesületnek az ajándékért, és emlékeztetett arra, hogy Szabadkán 1100 polgár kap naponta főtt ételt a népkonyhán.

– Szeretném megköszönni a turijai egyesületnek, hogy az idén is eljöttek városunkba, és köszönöm a népkonyhának ajándékozott 50 kiló kolbászt is. Minden adomány és ajándék jelentős a népkonyha számára, akár élelemből, akár felszerelésből, berendezésből áll. Az idei évben a városi költségvetésből 31,2 millió dinárt irányoztunk elő a népkonyha szolgáltatásait igénybe vevők számára – hangsúlyozta Đukanović.

Siniša Trajković, a Szabadkai Vöröskereszt elnöke szintén megköszönte a turijai egyesületnek a népkonyhának szánt ajándékot, amit immár évek óta megismételnek, továbbá Szabadka városának is köszönetet mondott a rendezvény megtartására kijelölt helyszín biztosításáért.

Szabadkán egyébként immár 28-ik alkalommal rendezték meg a Turijai Kolbász Napok nevű turisztikai-gazdasági rendezvény bemutatóját.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)