Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Bemutatták a Fiatalok és Játék Egyesület projektjeit

2016.12.09.

A Fiatalok és Játék Egyesület több projektjét, a Szabadkai inkunábulumok, az Organikus és a miénk, valamint a Lépés a kultúra felé elnevezésű projekteket idén is a városi költségvetésből támogatták, az eredményekről pedig ma számoltak be a Városháza Média Központjában. A projektek célja az volt, hogy kutatásra ösztönözzék a tanulókat, akik mellett megvalósításukba bekapcsolódtak a tanárok is.

10694_1.jpg

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja kiemelte, hogy Szabadka Város támogatja a civil szervezetek projektjeit, különösen azokat, amelyek az informális képzéssel kapcsolatosak.

– Az informális képzés arra ösztönzi a fiatalokat, hogy fejlesszék vállalkozói képességeiket, ápolják a kortársképzést, a csoporton belüli vezetői pozíciók kialakítását. A Város épp az informális képzés jelentőségéből kiindulva vállalta a Fiatalok és Játék Egyesület projektjeinek a társfinanszírozását – mondta Nataša Aleksić.

A projektek ismertetésekor Milanka Stankić, a Fiatalok és Játék Egyesület elnöke elégedetten állapította meg, hogy a Szabadkai inkunábulumok projekt rendkívül inspiráló volt a résztvevők számára.

–A projektben való részvételnek köszönhetően a szerbiai tanítók országos pályázatán harmadik díjat szereztünk, mivel azt amit a projekt megvalósítása során megtanultak, átültették a rendes tanmeneti oktatás gyakorlatába, így összekapcsoltuk az informálist a formálissal – hangsúlyozta Milanka Stankić.

A Lépés a kultúra felé projekt során a résztvevők idén Budapesten jártak, hogy megemlékezzenek a Matica srpska megalapításának 190. évfordulójáról.

– Az Organikus és a miénk elnevezésű projekt környezettudat-fokozó jelentőségű. A projektek minden résztvevője többnyire fiatalok voltak, akik tanulmányaik befejezte után kisvállalkozók, csoportvezetők lesznek, már rendelkeznek olyan tapasztalatokkal, amelyeken a tanterminél érdekesebb módon szereztek meg – mondta Milanka Stankić.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop