Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Megünnepelték a györgyéni Vladimir Nazor ÁI napját

2016.11.29.

Ma Györgyénben a tanulók alkalmi műsorával megünnepelték a Vladimir Nazor Általános Iskola napját.  A diákok és az iskola alkalmazottai mellett jelen voltak a szülők is. Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja Szabadka Város nevében köszöntötte a tanulókat, tanítókat, tanárokat és a segédszemélyzetet az iskola napja alkalmából és sok sikert kívánt további munkájukhoz.

10664_1.jpg

Az iskolanapi műsorban Dijana Orčić és Josipa Dulić Vladimir Nazor költeményeit szavalták, a györgyéni Horvát Művelődési Egyesület tagjai pedig Tamara Orčić koreográfiájában Muraközi táncokat adtak elő.

A jelenlevők nagy tapssal köszöntötték az alsóbb osztályok néptáncosait, akik a Lepe naše senokose című ugyancsak Muraközi táncot mutattak be, a kórus pedig a Sve ptičice zapevale című zagorjei énekkel lépett közönség elé. Aleksandar Sarić Vladimir Petković Disa versét szavalta el, az első és a negyedik osztály tanulói a Pred senkinom kućom című dalt adták elő, majd Sandra Vojnić Purčar és Stefan Mutić a Szabadidő-sarok című jelenetet mutatta be.

Ljiljana Dulić iskolaigazgató köszönte meg mindenkinek, hogy jelenlétével hozzájárult az iskolanap megünnepléséhez, és külön is üdvözölte Nataša Aleksićet. Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár levélben gratulált az iskola napja alkalmából.

Ősbemutató keretében bemutatták a Falum, Györgyén című kisfilmet, amelyet az illetékes tartományi titkárság támogatásával az iskola készített, a szereplők pedig a györgyéni iskola tanulói, illetve helybeli lakosok voltak.

Az iskolát 1878-ban alapították, az öttantermes új épületet pedig 1952-ben adták át rendeltetésének. Ma az oktatás két nyelven, szerb és horvát nyelven folyik 12 tagozatban, az iskolában pedig 40-en dolgoznak. Az iskola keretében napközi is működik, és azokat a gyermekeket is bevonják az iskolai tevékenységekbe. Az iskolának mintegy 150 tanulója van.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)