Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Lakhatás 899 menekültcsalád számára

2016.11.22.

Belgrádban a Képviselők Klubjában ma 53 önkormányzat képviselőjének nyújtották át a szerződéseket, amelyek lehetővé teszik 899 menekültcsalád lakáskérdésének a megoldását. Ezek a családok Boszniából és Hercegovinából, valamint Horvátországból érkeztek, s eddig még nem sikerült tartósan megoldani lakhatási gondjaikat. Szabadka Város nevében a szerbiai Regionális Lakásprogram (RLP) megvalósításáról szerződéseket Ilija Đukanović, a Városi tamács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja vette át.

10646_1.jpg

A szerződések lehetővé teszik építőanyag-csomagok odaítélését, illetve falusi házak vásárlását. A lakhatási határozatokat a szerbiai RLP ötödik, illetve kiterjesztett negyedik alprojektje keretében ítélték oda. Ezáltal a menekült családoknak összesen 567 falusi házat vásárolnak (egyenként 11.000 euró dinár ellenértékében), valamint 332 építőanyag-csomagot ítélnek oda a már megkezdett épületek befejezésére (egy-egy csomag értéke 9.000 euró).

A szerződéseket ünnepélyes keretek között Veljko Ovdalović, a szerb külügyminisztérium főtitkára nyújtotta át.

A Regionális Lakásprogram (RLP) a Szerb Köztársaság, Bosznia és Hercegovina, Montenegró és a Horvát Köztársaság többéves közös programja, melynek célja tartósan megoldani a térségben mintegy 27.000 legsúlyosabb körülmények között élő menekült család, illetve 74.000 ember tartós lakhatását. Ebből 16.780 család, vagyis mintegy 45.000 ember él Szerbiában.

A Szerb Köztársaság Regionális Lakásprogramja az EBESZ és az UNHCR segítségével, illetve a legnagyobb donátorként jelentkező Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok, Németország, Olaszország, Norvégia, Svájc, Dánia, Törökország, Luxemburg, Ciprus, Románia, Csehország, Szlovákia és Magyarország pénzelésével, a Szerb Köztársaság hathatós részvételével valósul meg.

10646_2.jpg

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)