Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Hírek

Megemlékezés az autizmusban szenvedők európai napjáról

2016.10.03.

Az autizmusban szenvedők európai napja alkalmából az autizmusban szenvedőket segítő szabadkai városi egyesület a Szivárvány mögötti házban programot szervezett Képzelettel és barátsággal érjük el a szivárványt címmel. A megmozdulás keretében kreatív műhelymunkát szerveztek több szabadkai általános iskola tanulóinak a részvételével, a programba pedig bekapcsolódott a szabadkai Városi Tanács oktatásért, illetve szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, Nataša Aleksić és Ilija Đukanović is.

10552_1.jpg

Suzana Skenerović, az autistákat segítő szabadkai városi egyesület elnöke ebből az alkalomból elmondta, hogy október 5-e, az autizmusban szenvedők európai napja s hogy most ünnepelik a 25 családot tömörítő  Szivárvány mögötti ház fennállásának ötödik évfordulóját.

- A közmunkának köszönhetően a nyár folyamán megszervezhettük a napközis tartózkodást 9-től 15 óráig. Az autizmusban szenvedők európai napja alkalmából kerekasztalt szervezünk A szociális-védelmi szolgáltatások gondjai címmel, melynek során a hangsúlyt a gyermekek személyes kísérőjére helyezzük. Az autisták személyes kísérőjének a szolgáltatására a legjobb példával egy belgrádi egyesület jár elől, amely nem kevesebb mint 310 személyes kísérőt finanszíroz. Szeretnénk a belgrádiakat meghívni, hogy magyarázzák el, miként is oldották meg ezt a problémát, hogy azután azt mi is alkalmazhassuk Szabadkán – mondta Suzana Skenderović.

Ilija Đukanović elmondta, hogy nagyon fontos városunkban egy ilyen egyesület működése, majd hozzátette, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten továbbra is támogatja az autistákat segítő szabadkai egyesület működését és tevékenységét. Emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város ennek a társadalmi- humanitárius tevékenységgel foglalkozó egyesületnek idén 384.000 dinárt hagyott jóvá.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Palicsi Filmfesztivál  (2019.07.20.-2019.07.26.)