Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Idősek napja a Szerb Nők Egyesületében

2016.10.01.

Október 1-je, az idősek nemzetközi napja alkalmából dr. Nenad Ivanišević, a munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi minisztérium államtitkára, valamint Ilija Đukanović, a szabadkai Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja ma ellátogattak a Szerb Nővérek Egyesületébe (Kolo srpskih sestara), abba a humanitárius szervezetbe, amely a Gerontológiai Központ és a Caritas mellett professzionális segítséget nyújt a legidősebb szabadkai polgároknak.

10551_1.jpg

- Számunkra fontos, hogy egy szervezetnek se legyen monopóliuma, hanem hogy ezzel a tevékenységgel foglalkozhasson minden szabadkai, aki rendelkezik a megfelelő engedéllyel és eleget tesz a szükséges feltételeknek.  A Szerb Nővérek Egyesülete nemes célokból, elkötelezetten végzi ezt a tevékenységet mindannyiunk büszkeségére. Könnyű az irodában ülve terveket készíteni. Bátorság kell ahhoz, hogy kiszálljanak a terepre, bejárják és segítsék az időseket és a magatehetetleneket – mondta Nenad Ivanišević, majd hozzátette, hogy a Kormány és az illetékes minisztérium a jövőben is támogatni fogja a Szerb Nővérek Egyesületéhez hasonló szervezeteket.

A szabadkai Szerb Nővérek Egyesülete május közepe óta professzionálisan nyújt segítséget, illetve ápolást a legidősebbeknek. Szabadka Város területén 2016-ra pályázatot írtak ki a társadalmi és humanitárius téren kifejtendő programok és projektek pénzelésére, illetve társpénzelésére – köztük a házi segítségnyújtás és ápolás megszervezésére. A Szerb Nővérek Egyesülete a pályázatra az idős és egyedül élő falusi háztartások számára nyújtandó segítséggel pályázott Nagyfény, Újzsednik, Felső- és Alsó-Tavankút területére. A városi költségvetésből erre a célra 900.000 dinárt kapott.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia