Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Oktatási hírek

Fogadás a Solana Beach-i szakember számára

2016.09.19.

Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a szabadkai Városi Tanács oktatásért, valamint szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, továbbá Stevan Nikolić, a roma kérdések koordinátora ma a Városházán találkozott dr. Joshua Feder Solana Beach-i gyermek- és családi pszichiáterrel, aki az USA Kalifornia államából érkezett hazánkba.  A megbeszélésen az oktatással, szociális védelemmel és egészségüggyel kapcsolatos kérdések kerültek napirendre.

10512_1.jpg

A szívélyes hangulatú találkozó során Joshua Feder kiemelte, hogy a gyermekek számára a korai években nyújtott támogatás rendkívül fontos a gyermekek iskolai előrehaladása, de az egészséges társadalom kiépítése szempontjából is.

Szó volt arról a nemzetközi tanácskozásról is, amelyet Miről beszélnek nekünk a kisgyermekek? címmel rendeznek meg Belgrádban a Száva Központban szeptember 20-án és 21-én a belgrádi Pomoć deci Egyesület szervezésében.

A konferencia – mint elhangzott – a PRECEDE (Partnerség az európai megbékélésért az óvodai nevelés, az oktatás és a fejlődés révén) elnevezésű kétéves program keretében valósul meg az Európai Bizottság támogatásával Szerbiában, Koszovóban, Montenegróban, Macedóniában, Albániában és Horvátországban.

A PRECEDE program célja a legjobb gyakorlatok alkalmazása a legkisebbek nevelésében, továbbá a nevelőkkel és a szülőkkel együtt az oktatásuk és nevelésük leghatékonyabb módozatainak a felkutatása, hogy a demokratikus társadalmak jövőbeni polgáraivá válhassanak – áll az erről kiadott közleményben.

A Városháza Zöld termében tartott megbeszélést követően a kaliforniai szakember a házigazdák kíséretében ellátogatott a Naša Radost Gyermekintézmény egyik létesítményébe a Peščara HK területén, valamint a Széchenyi István Általános Iskolába, ahol az intézmények vezetői tájékoztatták a vendéget az oktatói-nevelői intézmények munkájáról, illetve szükségleteiről. A neves szakértő felajánlotta a tapasztalatcsere lehetőségét az intézmények szakmunkatársaival.

A nap végén dr. Joshua Feder a ZaJedno Egyesület zsúfolásig megtelt termében bemutatót tartott a gyermekek korai stimulálásáról és annak a fejlődésükre gyakorolt hatásáról.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Palicsi Filmfesztivál  (2019.07.20.-2019.07.26.)