Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Kyle Scott, az USA nagykövete Szabadkára látogatott

2016.07.27.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nebojša Daraboš, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja ma a Városházán találkoztak Kyle Scott-tal, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetével, akivel a város gazdasági és kulturális potenciáljáról, a migránsválságról, a térség szociális helyzetéről valamint a gazdasági együttműködés bővítési lehetőségeiről cseréltek véleményt.

10466_1.jpg

Kyle Scottnak, az USA nagykövetének látogatása különösen jelentős a város, de a magam számára is – mondta a találkozót követően újságíróknak Bogdan Laban polgármester, majd hozzátette: külön örül annak, hogy Scott nagykövet első szabadkai látogatására és a mai találkozóra mindkettőjük megbízatási idejének az elején került sor.

– A szívélyes és baráti légkörű megbeszélés során városunk gazdasági és kulturális potenciáljáról, a közösségünkön belüli viszonyokról cseréltünk véleményt, illetve mindarról, amire Szabadka büszke lehet, különösen a jó és harmonikus nemzetek közötti viszonyokról ebben a soknemzetiségű közösségben. Az elkövetkező időszakban együttesen fogunk munkálkodni új befektetők betelepítésén és új munkahelyek megnyitásán – emelte ki Bogdan Laban.

Scott nagykövet emlékeztetett rá, hogy a mikromotorokat gyártó amerikai Ametech 2015 júniusa óta működik Szabadkán, s hogy jelenleg 120 dolgozót alkalmaz, majd hozzátette: lehetőség van ennek az együttműködésnek a bővítésére.

– Beszéltünk a térség szociális helyzetéről, valamint a migránsválságról és annak Szabadkára gyakorolt hatásáról. Szerintem fontos tudniuk, hogy mindenki elismeri azt a szerepet, amelyet Szerbia tölt be a migránsválság idején, illetve a migránsok iránti humánus viszonyulását. Szerbia őszinte keresztényi erényeket mutatott fel, amelyeket jómagam is megtanultam gyermekként, miszerint a szerencsétlen, szegény embernek, akinek segítségre van szüksége, kezet kell nyújtani, nem pedig hátat fordítani. Megnyitni a szívet és nem behunyni a szemet. Szerbia népe ezt megmutatta ezeknek az embereknek. Tudom, hogy ez nehézségeket okoz Szabadka Városának, de ugyanakkor a szerb nép legszebb arcát is megmutatja, a vendégszeretetet, amelyben ma engem is részesített Szabadka polgármestere – mondta Kyle Scott nagykövet.

Scott nagykövet bejelentette, hogy a Városházán megtartott találkozót követően felkeresi a Város Könyvtár amerikai kuckóját, holnap pedig – az USA budapesti nagykövetével együtt – meglátogatja a horgosi határátkelőnél létesített rögtönzött migránstábort.

10466_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја