Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Újvidéken megtartották az „EUROBOT 2016” robotika versenyt

2016.04.25.

2016. április 22-én és 23-án robotika versenyt tartottak Újvidéken. A megmérettetésen 19 hazai, egy francia és két angol csapat vett részt. A résztvevők között volt a szabadkai Team Axis csapat is, melyet az önkormányzat alkalmi pólókkal és baseball sapkákkal támogatott. A csapat egyik tagja volt Lazar Vukasović is, aki a Műszaki Tudományok Karának negyedéves hallgatója, aki csapatával tavaly a 9. helyezést érte el Európában, az idén pedig az anyagi nehézségek ellenére is hatodikak lettek.

10135_1.jpg

Az idei versenyen a robotok azt a feladatot kapták, hogy elszállítsák a homokot arra a helyre, ahol a homokvár épül, összegyűjtsék a kagylókat, minél több halacskát fogjanak ki és mindezt meghatározott helyen rakják le. A versenyt az a robot nyerte meg, amely a 90 másodpercig tartó meccs alatt több feladatot teljesített és ezzel több pontot szerzett. Fontos elmondani, hogy a robotok energiaellátása és mozgása teljes mértékben önálló volt, a startot követően a feladatokat és a felmerülő helyzeteket maguk végezték illetve oldották meg.

A megmérettetés egy 2x3 méteres asztalon folyt, amit a szervezők úgy rendeztek be, mint egy tengerparti strandot.

Ahhoz, hogy részt vegyenek a versenyen, a robotoknak először egy tüzetes műszaki vizsgálaton, úgynevezett homologizációs eljáráson kellett átesniük.

Szabadka Város Önkormányzata támogatja a tehetséges hallgatókat és ösztönözni szeretné a technológia és robotika fejlődését, ezért lehetőséget biztosít majd arra, hogy a robotot Szabadkán is bemutassák, a nemzetközi és regionális gazdasági vásáron. A bemutató pontos időpontját a későbbiekben fogják kitűzni.

10135_2.jpg
Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop