Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

A Vénusz Gyógyszertárban vényre is kiválthatók a gyógyszerek

2016.03.19.

A kisbajmoki Helyi Közösség vezetőségének erőfeszítései nyomán és Milimir Vujadinovićnak, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagjának hathatós közbenjárására a kisbajmoki Helyi Közösség épületében (Franjo Kluz u. 2.) működő Vénusz Magángyógyszertár szolgáltatásaiba bekerült a gyógyszerek vényre történő kiadása is. Ez nagy könnyebbséget jelent mindenekelőtt a helyi közösség területén élő idősebb polgártársaink számára, mivel mától a gyógyszerekért nem kell a városba menniük.

10021_1.jpg

Milimir Vujadinović a kisbajmoki HK vezetőségével tartott rövid megbeszélést követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy 2012 szeptemberében a helyi közösség akkori vezetősége a Vénusz Gyógyszertár tulajdonosával szerződést kötött ugyan, de abból kimaradt a gyógyszerek vényre történő kiadásának a kötelezettsége.

- Mint azt megígértük, sikerült áthidalunk a kisbajmoki HK akkori vezetőségének ezt a nagy mulasztását és megoldottuk a problémát.   Köszönetet mondok a helyi közösség jelenlegi vezetőségének élén Saša Gravoraccal, a Közgyűlés elnökével azokért az erőfeszítésekért, amelyek eredményeként a helyi közösség területén élő idősebb polgártársaink a Vénusz Gyógyszertárban vényre is kiválthatják a gyógyszereiket. Szeretnék köszönetet mondani a gyógyszertár tulajdonosának, valamint a köztársasági Egészségbiztosítási Alap szabadkai kirendeltsége illetékeseinek a probléma megoldása iránt tanúsított megértésükért – emelte ki Milimir Vujadinović.

Hozzátette, hogy a kisbajmoki HK vezetőségével ma megtartott megbeszélésen megállapították: eddig a tavaly júniusban számba vett problémáknak legalább a felét sikerült megoldani.

10021_2.jpg

Egyesek azt javasolták, hogy zárjuk be a Vénusz Gyógyszertárat és mondjuk fel a szerződést. Talán ezt a legkönnyebb megtenni, de mi gondoltunk a polgárok igényeire is, illetve azokra is, akik ebben a gyógyszertárban dolgoznak, hiszen a gyógyszertár bezárásával megszűnt volna a munkahelyük is. Megőriztük a munkahelyeket, megőriztük az adófizetőket, s most már a polgárok vényre is megkaphatják az orvosságokat – hangsúlyozta Milimir Vujadinović.

Saša Gravorac elmondta, hogy a kisbajmoki HK Közgyűlése 2015. szeptember 1-jén alakult meg. Elsődleges feladatának azt tartotta, hogy megoldja a polgárok által felvetett egyik legsúlyosabb problémát, mégpedig a gyógyszerek vényre történő kiváltását a kisbajmoki HK épületében működő gyógyszertárban.

- Hat hónap után, kínkeserves munkával, sikerült megoldanunk ezt a gondot. A kisbajmoki HK minden polgára mától a Vénusz Gyógyszertárban vényre is kiválthatja a szükséges gyógyszereket. Helyi közösségünkben a lakosság többnyire az idősek csoportjába tartozik, s számukra komoly gondot okozott, amiért a gyógyszerekért a városba kellett menniük. A jövőben erre nem lesz szükség, mivel sikerült megoldanunk, hogy itt, ahol a rendelő működik, megkaphassák a gyógyszereket is. Jó az is, hogy sikerült megteremteni az együttműködést az orvosi rendelő és a gyógyszertár között, így a legkeresettebb orvosságokat ebben a gyógyszertárban is kiválthatják – mondta Saša Gravorac, ugyanakkor pedig köszönetet mondott Milimir Vujadinovićnak is a probléma megoldásához nyújtott támogatásáért.

10021_3.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop