Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Mozgó rendelők Szabadka, Zombor, Magyarkanizsa és Sid számára

2016.03.11.

Aleksandar Vulin, munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter,ma bejárta a szabadkai Egészségházak Nő- és Gyermekvédelmi Szolgálatának az épületén folyó munkálatokat, majd négy teljesen felszerelt rohamkocsi kulcsait adta át a szabadkai, zombori, sidi és magyarkanizsai mentőszolgálatok képviselőinek.

10004_1.jpg

A szabadkai Egészségházak épületén folyó munkálatok részét képezik „A migránsok/menekültek és a helyi lakosság egészségi állapotának a stabilizálása” elnevezésű projektnek, amelyet a német Help segélyszervezet támogat. A projekt öt szerbiai egészségház felújítását, új gyógyászati felszerelés és egy-egy sürgősségi beavatkozásokra is alkalmas menőautó beszerzését irányozza elő. A most átadott járművek mozgó rendelőnek is tekinthetők, mivel alkalmasak arra, hogy a terepen nagyobb számú gyógyászati beavatkozást hajtsanak végre.

A szabadkai Egészségházaknak juttatott adomány értéke 109.500 euró, a Help szervezet projektjének teljes értéke pedig 875.000 eurót tesz ki.

Aleksandar Vulin miniszter megköszönte a német Kormány és a Help emberbaráti szervezet által a migráns-válság megoldásában, illetve a helyi lakosoknak nyújtott támogatást.

- A zombori, magyarkanizsai, sidi és szabadkai emberek jól vizsgáztak emberségből, hiszen megmutatták, hogy megértik a mások baját, s hogy segíteni akarnak a bajba jutottaknak., Ez egyik módja annak, hogy megköszönjük nekik ezt a hozzáállást, s hogy megmutassuk, érdemes jó embernek lenni és másoknak segíteni a bajban - emelte ki Vulin miniszter.

Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja megköstönte a Help szervezet képviselőinek, illetve az illetékes minisztériumnak és a kormánynak, hogy segítenek javítani az egészségügyi és szociálisvédelmi intézményekben tapasztalható körülményeken. Hangsúlyozta, hogy a helyi önkormányzat megbízható partnere lesz az adományozóknak és a szerb Kormánynak is.

Az eseményen jelen volt Klaus Mock, a Help Emberbaráti Szervezet montenegrói és szerbiai regionális koordinátora, Jürgen Schmid, Németország belgrádi nagykövetségének első titkára, dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium államtitkára, Ilija Maravić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és prim. dr. Kornelija Jakšić Horvat, a szabadkai Egészségházak Mentőszolgálatának vezetője is.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop