Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Isplata jubilarnih nagrada u obrazovanju

12.01.2012.

- Ministarstvo financija nam je 31. prosinca 2011. godine prebacilo 13 milijuna dinara za jubilarne nagrade u području obrazovanja i odgoja, a isto toliko sredstava izdvojila je i lokalna samouprava Grada Subotice. Dinamika isplata je utvrđena, isplata je već počela i mi ćemo se potruditi da do kraja siječnja ove godine isplatimo jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu, izjavila je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u gradskom Medija-centru Ljubica Kiselički, pomoćnica gradonačelnika za razvitak kulturno-prosvjetne djelatnosti i racionalizaciju školske mreže.

Uz podsjećanje da je subotička lokalna samouprava, s obzirom na to da, kako je rekla, oba sindikata u obrazovanju nisu dala suglasnost da se prvo isplaćuje 2009. godina, pa 2010. i 2011. godina, najprije ispunila obvezu koju je imala za 2011. godinu, pa onda krenula s isplatama jubilarnih nagrada za 2009. godinu, ona je kazala da je do kraja 2012. godine ostalo da se isplate jubilarne nagrade za djelatnike u obrazovanju i odgoju koji to pravo ostvare u ovoj kalendarskoj godini.

- Lokalna samouprava Grada Subotice, dakle, ne zaostaje sa svojim obvezama oko isplate jubilarnih nagrada. Naravno, mi ćemo, po toj istoj dinamici isto učiniti i za zaposlene u kulturi, naglasila je Ljubica Kiselički, i dodala da je za realizaciju svih isplata jubilarnih nagrada, računajući djelatnike u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i djelatnike u kulturi, koji su ostvarili to pravo, ukupno potrebno oko 30 milijuna dinara (za obrazovanje i odgoj oko 26 milijuna dinara, za kulturu oko četiri milijuna dinara).

Ona je istaknula i da je projekat bilingvalne nastave u subotičkoj Osnovnoj školi „10. oktobar“ naišao na dobar prijam u Njemačkoj, da je javni sat održan 15. studenoga prošle godine publiciran u časopisu od 40.000 primjeraka za škole izvan Njemačke i da će subotički program bilingvalne nastave sa svim inovacijama koje ima biti glavna tema na njemačkom štandu na sajmu Didakta u Hanoveru, koji se održava od 14. veljače 2012. godine.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja