Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Počela akcija uklanjanja grafita

08.09.2011.

Uklanjanjem grafita sa zgrade Doma vojske, danas je počela akcija lokalne samouprave i Politehničke škole - „Mladi protiv grafitera“, tijekom koje će učenici ove škole koji se obrazuju za soboslikare, odnosno dekoratere zidnih površina, ukloniti grafite na zgradama u zaštićenom centru grada, bez obzira u čijem su vlasništvu. Akcija će biti nastavljena na zgradi Robne kuće „Beograd“ i dijelu stambenih zgrada iza Robne kuće „Maxi“. Tehničku i materijalnu podršku akciji daje tvrtka „Yumol“.

4846_1.jpg

Pomoćnica gradonačelnika za kulturno-prosvjetnu djeletnost i racionalizaciju školske mreže Ljubica Kiselički izjavila je kako je došlo vrijeme da se konačno uklone grafiti koje su ispisali vandali, da se Grad hoće zaštititi od tog rugla i da je cilj ove akcije, među ostalim, i da se pokaže da postoje i mladi koji žele sačuvati grad od ružnih poruka koje kvare izgled lijepih fasada u centru grada. Ona je najavila da će Grad pokrenuti inicijativu da se sankcioniranje devastiranja fasada grafitima zakonski uredi.

Ravnatelj Politehničke škole Iso Planić smatra da je djelovanje Politehničke škole prije sega preventivno.

- Naše djelovanje, kao škole, prije svega je preventivno, a neka netko drugi razmišlja o tomu kako bi trebalo spriječiti one koji ispisuju grafite. Pokušavam na nače učenike utjecati da oni ni u svojoj školi ne šaraju i ne pišu po zidovima i klupama i da ih privolim da razmišljaju da su i Politehnička škola, i grad, njihovi koliko i moji, istaknuo je Iso Planić i dodao da se radovi izvode uz pomoć i pod nadzorom stručnjaka.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2019. - 2020.“ (05.12.2019.-13.01.2020.)